+381 11 32 88 978 Knez Mihailova 21a, Beograd, TC Milenijum

Sicilija


cena od: 329 €


SICILIJA

Prolećno putovanje

7 DANA AUTOBUSOM I BRODOM / 4 + 2 NOĆENJA

14. - 20. APRIL 2020. – Uskršnji praznici

BARI – TAORMINA – SIRAKUZA – KATANIJA – ETNA - ĆEFALU –

PALERMO – MESINA – SAVOKA

Priču o Siciliji prate mandoline sa Taormine, dok vetar pokušava da sve one proživljene slike, mirise, mora i ukuse pretoči u reči. Legenda kaže, da je šestog dana, završavajući stvaranje zemlje, Bog toliko bio zadivljen lepotom koju je stvorio, da je uzeo svet u ruke i poljubio ga. To mesto na koje je spustio svoje usne, bila je Sicilija. Sve je na Siciliji u simbolima. Jedinstvena je i tajanstvena, kao žena! Trouglasta, topla, plodna i misterijom obojena. Kao sveto trojstvo, na tri ćoška, pomešana pre svega grčkom, rimskom i arapskom kulturom, a i mnogih drugih koji je osvajaše vekovima. Tri su i kratera stalno aktivna na Etni ali i tri noge ili kolena pohotne žene-meduze Trinakrie, na zastavi i grbu Sicilije. Sicilija je nekada davno bila je spojena sa Afrikom. Prilikom prirodnih promena tla zemlje, odvojila se i ostala usred tri mora, Tirenskom, Jonskom i Sredozemnom. Samo je stotinak kilometara deli od majke Afrike. Nikada nećete od jednog Sicilijanca čuti da je italijan! Zaboga, reći će vam svaki Sicilijanac, vi ste na Siciliji! Čak im se i jezik razlikuje od italijanskog! Hrana je puna mirisa, ukusa i boja. Uostalom, cela Sicilija je takva – mirisna i obojena! Ovo je spcijalno skrojeno putovanje za sve one koji žele da otkriju Siciliju! Pridružite nam se!

Program putovanja:

1. dan  (Utorak 14. april) … – DRAČ – PLOVIDBA JADRANOM Polazak iz Novog Sada oko ponoći, iz Beograda oko 01.30h, iz Čačka oko 4h i Užica oko 5h. Putovanje preko Prijepolja i dalje preko Podgorice do Drača. Po dolasku sledi slobodno vreme  za odmor. Oko 20h odlazak do luke ukrcaja. Prolazak kroz graničnu-carinsku proceduru pograničnih organa u luci i ukrcaj na feribot. Ko je odabrao tu opciju, smeštaj u kabine. Noćna plovidba Jadranskim morem.

2. dan (Sreda 15. april) BARI – MESINA – ĐARDINI NAKSOS Uplovljavanje u luku BARI oko 8h. Po iskrcaju i obavljanju carinske procedure odlazak do bazilike Sv. Nikole u kojoj se nalaze mošti velikog hrišćanskog svetitelja. Nastavak putovanja ka Siciliji. Putovanje preko Bazilikate i Kalabrije do luke Vila San Đovani. Prelazak Mesinskog moreuza sa feribotom (vožnja 20-tak minuta) i odlazak u MESINU. Kraći obilazak glavnog trga sa veličanstvenom katedralom. Kraće slobodno vreme za predah i nastavak putovanja do letovališta ĐARDINI NAKSOS. Smeštaj u hotel u večernjim satima. Noćenje.

3. dan (Četvrtak 16. april) SIRAKUZA – KATANIA - ETNA Doručak. Slobodno vreme u Đardiniju, ili polazak na celodnevni izlet (9-21h). Odlazak do Arhimedove SIRAKUZE.  Po dolasku sledi kraći obilazak grada sa razgledanjem poluostrva Ortiđija sa ostatacima Apolonovog hrama, potom izvora Aretusa, Katedrale… Slobodno vreme (2 sata).  Odlazak do KATANIJE, drugog po veličini grada Sicilije. Po dolasku sledi kraći obilazak grada uz razgledanje trga Duomo sa prelepom Katedralom i čuvenim slončetom. Slobodno vreme za šoping u elegantnoj Via Etnea, šetnju, degustaciju sicilijanskih specijaliteta... Tokom našeg boravka u Kataniji, moguće je organizovati i odlazak (fakultativno) na vulkan Etnu do vizitorskog centra „Refuggio Sapienza“ odakle je moguće videti nekoliko kratera. Iz samog centra kreće i žičara ka glavnom krateru vulkana. Povratak u Đardini u hotel oko 22h. Noćenje.

4. dan (Petak 17. april) SAVOKA – TAORMINA Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili polazak u 9h na izlet do čuvenog sicilijanskog seoca SAVOKE. Po dolasku u Savoku sledi upoznavanje sa mestom u kojem su snimane pojedine scene kultnog filma Frensisa Forda Kopole „Kum“. Kraća šetnja seocem sa odmorom u čuvenom baru „Vitelli“ i posetom interesantnom gradskom muzeju. Slobodno vreme. Povratak u Đardini. Odmor. Oko 18h polazak na fakultativni izlet do TAORMINE, možda i najlepšeg grada Sicilije. Odlazak lokalnim gradskim autobusom, kraća šetnja uz upoznavanje sa mestom: Porta Mesina, palata Korvaja, Korzo Umberto, Katedrala, trg 9. Aprila sa vidikovcem... Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Individualni povratak u hotel. Noćenje.

5. dan (Subota 18. april) PALERMO - ĆEFALU Doručak. Odjava iz hotela do 8.30h. Odlazak do sicilijanske prestonice PALERMA. Po dolasku (oko 12h) sledi organizovani obilazak grada uz razgledanje: Via Roma – glavna trgovačka ulica grada, fontana Pretoria, Teatar Masimo, Normanska palata, Katedrala,… Slobodno vreme do 17h. Odlazak do prelepog gradića ĆEFALU koji se nalazi pod zaštitom UNESCO-a i koji je poznat po jednoj od najlepših katedrala na tlu Italije. Katedralu su podigli Normani u 12. veku i ukrasili je sa blistavim vizantijskim mozaicima. Slobodno vreme (2 sata). Smeštaj u hotel u regiji grada oko 22h. Noćenje.

6. dan (Nedelja 19. april) ĆEFALU - BARI Doručak od 7h i napuštanje hotela do 8h. Putovanje preko Mesine i dalje preko Kalabrije i Apulije ka Bariju. Po dolasku u BARI sledi odlazak do luke ukrcaja na feribot. Nakon carinskih formalnosti ukrcaj na feribot, smeštaj u kabine za one koji su odabrali tu opciju. Noćna plovidba Jadranom ka Draču.

7. Dan (Ponedeljak 20. april) DRAČ – SRBIJA Uplovljavanje u luku DRAČ u prepodnevnim satima. Po iskrcaju, sledi nastavak putovanja ka Srbiji. Putovanje preko Crne Gore. Povratak u kasnim noćnim satima. Kraj putovanja.

REDOVNA CENA

SPECIJALNA CENA*

+ PAKET IZLETA za uplate u agenciji

359 €

329 €

umesto 75 € 

samo 60 €

*SPECIJALNA CENA VAŽI DO POPUNE MESTA KOJA SU ODREĐENA AKCIJOM

Navedena cena uključuje:

 • prevoz visokopodnim turističkim autobusom na navedenoj relaciji (klima/grejanje, audio-video oprema)
 • povratni prevoz feribotom na liniji Drač-Bari-Drač
 • Povratni transfer trajektom na liniji Vila San Đovani-Mesina-Vila San Đovani
 • Brodske, lučke takse u Draču i Bariju
 • 3 noćenja sa doručkom (kontinentalni – klasičan način usluživanja) u hotelu sa 3*** u Đardini Naksosu
 • 1 noćenje sa doručkom (kontinentalni – klasičan način usluživanja) u hotelu sa 3*** u regiji Ćefalu
 • smeštaj u 1/2 i 1/2+1 sobe sa kupatilom (1/2 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili  francuskog ’’queen size’’ ležaja. 1/2+1 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja, sa pomoćnim ležajem, manjih dimenzija od redovna dva – fotelja na razvlačenje, forma poljskog žičanog kreveta ili sl.; što može bitnije ugroziti komfor treće osobe!)
 • Obilazak Barija, Mesine, Ćefalu i Palerma prema programu i uz tumačenja profesionalnog turističkog vodiča
 • usluge vodiča
 • organizacione troškove

Ova cena uključuje sledeće izlete:

 • Izlet za Savoku prema programu putovanja (sa uključenom ulaznicom za Gradski muzej)
 • Izlet za Taorminu prema programu putovanja (bez uključenih karti za gradski prevoz – kupuju se na licu mesta; cca 2 € po osobi i pravcu)
 • Izlet za Sirakuzu i Kataniju prema programu putovanja

Cena aranžmana ne uključuje:

 • Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte
 • Troškove međunarodnog zdravstvenog osiguranja (može se dobiti u agenciji po ceni od oko 7 € u din.protivvrednosti)
 • Ostale nepomenute usluge
 • Doplatu za jednokrevetnu sobu – 90 €
 • Doplatu za dodatno sedište u autobusu – 120 €
 • Poludnevni izlet iz Katanije na vulkan Etnu – 30 € (obavezna prijava u agenciji, a plaćanje isključivo na licu mesta) – ovaj izlet nije uključen u cenu paketa izleta! Minimalni broj prijavljenih za ovaj izlet je 30 osoba!
 • Smeštaj u kabinu na feribotu Drač-Bari-Drač – (dvokrevetna, trokrevetna ili četvorokrevetna kabina sa tuš-WC) – Cena dvokrevetne kabine po osobi za oba pravca iznosi 70 € / Cena trokrevetne kabine po osobi za oba pravca iznosi 47 € / Cena četvorokrevetne kabine po osobi za oba pravca iznosi 35 € - SVE KABINE IMAJU BAREM JEDAN KREVET NA SPRAT! SVE KABINE SU SA TUŠ-WC. OBAVEZNA PRIJAVA U AGENCIJI I PLAĆANJE U AGENCIJI! BROJ KABINA JE OGRANIČEN!!! BRODAR ZADRŽAVA PRAVO DA NE POTVRDI REZERVISANU KABINU!!!
 • Gradska taksa u hotelima na Siciliji– oko 3 € po noćenju – ukupan iznos od 12 €  se PLAĆA NA LICU MESTA PRILIKOM PREUZIMANJA KLJUČEVA

U slučaju da paket izleta nije rezervisan prilikom prijave i plaćen u agenciji, cene fakultativnog programa za uplate na licu mesta su:

Izlet za Savoku sa ulaznicom za Gradski muzej– 25 €  //  Taormina – 15 € (bez uključenih karti za gradski prevoz) // Sirakuza i Katanija bez Etne – 35 €

USLOVI PLAĆANJA: PLAĆANJE  SE  VRŠI  U  DINARSKOJ  PROTIVVREDNOSTI  PO  SREDNJEM KURSU NBS  NA  DAN  UPLATE

 • Gotovinski - rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 40%, a ostatak se plaća najkasnije 15 dana pre datuma polaska.
 • Administrativnom zabranom na platu - 40% se plaća prilikom rezervacije, a ostatak duga se iskazuje u evrima. Obračun se vrši po prodajnom kursu Unicredit banke  na dan dospeća obustave i rate! Administrativnim zabranama je moguće platiti do 20.10.2020.
 • Platnim i kreditnim karticama VISA, MASTER, MAESTRO, AMERICAN EXPRES i DINA
 • Intesa kreditnom karticom Visa, Master, Maestro ili American Expres karticama – 50% se plaća prilikom rezervacije, ostatak duga je moguće platiti navedenim karticama najkasnije 15 dana pre polaska na maksimalno 6 mesečnih rata i najkasnije do 20.10.2020.
 • U mesečnim ratama ČEKOVIMA: prilikom rezervacije plaća se 40% od cene aranžmana, a ostatak duga se deli na jednake mesečne rate, koje dospevaju 20.u mesecu, a najkasnije do 20.10.2020.

U sve cene je uračunat PDV od 20%

NAPOMENE:

 • PUTNIK JE U OBAVEZI DA PRILIKOM POTPISIVANJA UGOVORA DOSTAVI ORGANIZATORU PUTOVANJA SVE TRAŽENE PODATKE, UKLJUČUJUĆI I BROJ PASOŠA! UKOLIKO PRILIKOM POTPISIVANJA UGOVORA NIJE OSTAVLJEN BROJ PASOŠA, ROK ZA DOSTAVU BROJA PASOŠA JE 24 SATA!!!
 • TAČNO VREME POLASKA I MESTO POLASKA BIĆE POZNATI ISKLJUČIVO JEDAN DAN PRE PUTOVANJA I BIĆE OBJAVLJENI NA WEB STRANICI ORGANIZATORA www.fantast.rs
 • ODUSTAJANJE OD PUTOVANJA PUTNIKA JE REGULISANO ZAKONSKIM NORMATIVIMA I JASNO JE DEFINISANO OPŠTIM USLOVIMA PUTOVANJA!

OPIS HOTELA:

HOTEL „ALEXANDER“ 3***, Đardini Naksos (https://www.hotel-alexander.eu/) ili sličan

Hotel se nalazi u delu Đardinija, Rekanati, oko 1 km udaljen od Rive Đardinija. U okolini hotela se nalaze barovi, restorani... Hotel poseduje recepciju otvorenu 24 sata, WiFi u javnim delovima objekta, aperitiv bar, restoran za posluženje doručka... Sobe su „standard“ kategorije, i sve poseduju kupatilo sa tuš-WC, TV Sat, telefon. Doručak se poslužuje tipa „buffet“ – samoposluženje, i kako što je to i uobičajeno u Italiji, dosta je slab i jednoličan.

HOTEL „RESIDENCE PANAREA“ 3***, regija Ćefalu (http://www.residencepanarea.it/) ili sličan

Hotel se nalazi u letovalištu Kapo koje je udaljeno od Ćefalu oko 15 km. Hotel je standardne „budžet“ kategorije i poseduje skroman sadržaj i nivo usluga. Recepcija otvorena 24 sata, lobi, aperitiv bar, restoran za posluženje doručka. Sobe su „standard“ kategorije, i sve poseduju kupatilo sa tuš-WC, TV Sat, telefon. Doručak se poslužuje tipa „buffet“ – samoposluženje, i kako što je to i uobičajeno u Italiji, dosta je slab i jednoličan.

SASTAVNI DEO ARANŽMANA SU I POSEBNE NAPOMENE AGENCIJE ORGANIZATORA KOJE SE NALAZE U PROSTORIJAMA AGENCIJE, ILI NA WEB SAJTU: www.fantast.rs (Posebne napomene su vezane za redosled sedenja u autobusu i mogućnosti doplate određenih sedišta, kao i za niz drugih elemenata bitnih za organizaciju putovanja i zadovoljstvo putnika! Pročitajte ih!). U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana je 5 dana pre puta. ORGANIZATOR  zadržava pravo korekcije cena usled promena na monetarnom tržištu ili promena cena smeštaja ili prevoza. ORGANIZATOR  zadržava pravo izmene u programu putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti). Aranžman je rađen na bazi minimum 45 putnika. Uz ovaj aranžman važe opšti uslovi putovanja organizatora, usaglašeni sa YUTA standardom. Organizator putovanja Fantast tourist d.o.o.,Jevrejska 8, Novi Sad, matični broj 20024925, Licenca broj: OTP 152/2010. Prema Zakonu o turizmu organizator ima propisanu polisu osiguranja br. 3000012944 ( osigurana suma u visini od 300.000€) MILENIJUM OSIGURANJE AD, Akcionarsko društvo za osiguranje, Beograd.

Cenovnik broj 1 od 25.07.2019.