+381 11 32 88 978 Knez Mihailova 21a, Beograd, TC Milenijum

PORTO - PORTUGALIJA - 4 DANA - FEBRUAR-APRIL-JUN-JUL 2024.


cena od: 390 €


4 DANA AVIONOM / 3 NOĆENJA

23.–26.februar │19.–22.april │31.maj–4.jun │5.-8.jul

O Porto, Porto! Divni Porto koji svojim imenom darivaše ime cele zemlje Portugalije. Skrojili smo sjajan program putovanja sa obilaskom ovog grada, ali i izletima koji se jednostavno ne smeju propustiti dok ste gosti ovog grada.

Porto je drugi po veličini i važnosti grad Portugalije. Smešten je na ušću reke Duro u Atlanstski okean. Vekovima je bio izuzetno značajna luka, a danas je pravi magnet za turiste. Neverovatno lep istorijski centar grada, vidikovci, jedna sasvim čudesna knjižara, mostovi, vino... Grad u kojem morate uživati!

Na samo sat vremena vožnje od Porta nalazi se nekoliko atrakcija koje ne biste smeli da propustite. Prelepi gradovi Braga i Gimaraiš svojom lepotom mame da uplovite u njihove priče i neobičnu magiju... Potom, odlučili smo se za izlet do divnog usnulog Aveira, grada u laguni Atlantika.

Porto i njegova okolina vas očekuju! Pridružite nam se na ovom divnom putovanju.

Do Porta nas prevozi na direktnom letu iz Beograda naša nacionalna avio-kompanija „AirSerbia“. Za svega 3,5 sata leta bićemo u Portu i njegovoj šarenoj Ribeiri.

Dobrodošli u Porto!

Program putovanja:

1. DAN PUTOVANJA (PETAK)           BEOGRAD – PORTO │CITY TOUR

Sastanak na aerodromu „Nikola Tesla“ u Beogradu dva sata pre poletanja aviona za Porto (oko 5h ujutro). Prijava za let sa kompanijom „AirSerbia“. Let za Porto u trajanju od oko 3,5 sata. Po sletanju na međunarodni aerodrom u PORTU, obavljanje carinskih formalnosti, i transfer hotela gde ostavljamo stvari i krećemo u pešačku turu. Tokom naše pešačke ture koja će trajati oko 1,5 sat videćemo najveće atrakcije ovog grada. Kapela izgubljenih duša je jedan od najvoljenijih simbola ovog grada. Njena fasada ukrašena je sa hiljadama tinto-pločica koje su simbol Portugalije. Dalje nas put vodi do crkve Sv. Ildefonsa koja je takođe „okićena“ pločicama. U neposrednoj blizini je divna Železnička stanica Sao Bento, potom crkva Klerika sa prepoznatljivim tornjevima, vidikovac Vitoria, Karmelićanska crkva... Slobodno vreme za uživanje u jedinstvenoj atmosferi grada. Individualni odlazak u hotel, smeštaj u sobe. Noćenje.

2. DAN PUTOVANJA (SUBOTA)   BRAGA & GIMARAIŠ │IZLET

Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti, ili polazak na celodnevni fakultativni izlet sa obilaskom dva portugalska bisera. Polazak na izlet u 9h, povratak sa izleta do 20h. Ovaj izlet provodimo u regiji Minjo koja je poznata po divnim predelima i istorijskim gradovima. Prvo ćemo pogledati važno svetilište u regiji Brage Bom Jesus do Monte. Ovo svetilište predstavlja jedno od najznačajnijih hodočasnih mesta Portugalije. Do njega vodi 600 stepenika sa 17 odmorišta na kojima se nalaze brojne alegorijske statue, fontane... Nakon obilaska ovog svetilišta (1,5 sat), odlazimo do obližnje BRAGE. Duhovni centar zemlje sa preko 30 prelepih baroknih crkvi („Portugalski Rim“). Tokom šetnje ovim gradom videćemo srednjovekovnu kapiju Arco da Porta Nova, potom trg Republike, Ketdrala iz 11. veka, Meksička kuća sa rokoko fasadom koja je ukrašena pločicama,... Slobodno vreme za individualne aktivnosti (2 sata). Odlazak do obližnjeg grada GIMARAIŠ, grad koji mnogi nazivaju kolevkom portugalske državnosti jer je ovde rođen prvi portugalski kralj Afonso Henrik. Glavno znamenje ovog grada je zamak Gimaraiš, nekadašnja kraljevska rezidencija. Najlepši deo grada je Largo do Brasil. Tokom šetnje ovim prelepim mestom videćemo i raskošnu palatu vojvode od Bragance koja je izgrađena u 15. veku u normansko-burgundijskom stilu. Slobodno vreme oko 2 sata. Povratak u hotel oko 20h. Noćenje.

3. DAN PUTOVANJA (NEDELJA)   AVEIRO │IZLET │ TUK-TUK TURA PORTOM

Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti, ili polazak u 9h na poludnevni fakultativni izlet do gradića AVEIRO. Ovaj grad neodoljivo podseća na Veneciju. Aveiro je grad ukrašen, šaren, svetlih i bleštavih boja, pa je dovoljno samo šetati gradom i biti u "muzeju arhitekture" kojim dominira secesija. Slobodno vreme za uživanje u jedinstvenoj atmosferi grada, za vožnju čamcem po njegovim kanalima. Povatak u hotel do 15h. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Fakultativno: specijalna „TUK-TUK TURA“ vožnja starim gradom preko fantastičnog mosta Luisa I do manastira Serra do Pilar sa čije se terase pruža nestvaran pogled na reku, ribarski kvart Ribeira, mostove... Na kraju ture odlazak do jednog od vinskih podruma na obali reke Duro. Tu ćemo se upoznati sa tajnama čuvenog porto vina. Individualni povratak u hotel. Uveče, fakultativni odlazak na Fado veče sa večerom i uživanjem u „saudade“ trenucima. Individualni povratak u hotel. Noćenje.

4. DAN PUTOVANJA (PONEDELJAK)   PORTO – BEOGRAD

Doručak. Odjava iz hotela do 10h. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Fakultativna poseta knjižari „Lello“, nestvarnom mestu iz mašte, jedna od najlepših knjižara na svetu koju je spisateljica J.K. Roling iskoristila kao inspiraciju za školu magije Hogvarts (Hari Poter). Slobodno vreme. Oko 14.30h transfer do aerodroma i prijava za let kompanije „Air Serbia“ za Beograd. Let u 17.25h. Sletanje u Beograd u 21.50h. Kraj putovanja.

 

CENA ARANŽMANA PO OSOBI

TERMIN PUTOVANJA

REDOVNA CENA

SNIŽENA CENA

23.-26.02.2024.

450 €

390 € važi do 20.12.2023.

19.-22.04.2024.

490 €

450 € važi do 20.02.2023.

31.05.-04.06.2024.

550 €

490 € važi do 20.03.2023.

05.-08.07.2024.

550 €

490 € važi do 20.05.2023.

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

 • Povratnu avionsku kartu na relaciji Beograd – Porto – Beograd sa uključenim aerodromskim taksama i ručnim prtljagom do 8kg težine (ranac/torba/mali kofer, dimenzija 40 × 23 × 55 cm; dužina x širina x visina)
 • Transfer taksijem na destinaciji; aerodrom – hotel + hotel - aerodrom
 • 3 noćenja sa doručkom („buffet“ / samoposluživanje; slab i jednoličan) u hotelu sa 2* u Portu
 • Smeštaj u dvokrevetne sobe sa kupatilom ili dvokrevetne sobe + treći pomoćni ležaj sa kupatilom
 • Obilaske prema programu uz tumačenje turističkog vodiča
 • Usluge turističkog vodiča
 • Organizacione troškove

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

 • Individualne troškove, ulaznice za muzeje i druge turističke objekte i sve ostalo što nije obuhvaćeno cenom aranžmana
 • Obavezno međunarodno putno osiguranje sa pokrićem 30.000 € (može se dobiti u agenciji pre samog putovanja po ceni od 800 dinara za osobe 70-, odnosno oko 1.600 dinara za osobe 70+)
 • Doplata za jednokrevetnu sobu 150 € (isključivo na upit)
 • Obavezna turistička taksa koja iznosi 15 € po osobi – plaćanje na licu mesta
 • Doplata za dodatni / redovni prtljag iznosi 60 € (obavezna prijava i uplata u agenciji 10 dana pre polaska na putovanje)
 • Fakultativni izleti navedeni u programu (minimum za realizaciju svakog od ponuđenih izleta je 15 prijavljenih putnika; plaćanje na licu mesta / OBAVEZNA PRIJAVA ZA IZLETE U AGENCIJI 15 DANA PRE POLASKA NA PUTOVANJE!):
 • Braga & Gimaraiš – 80 €
 • Aveiro – 65 €
 • „Tuk-Tuk tura“ Portom sa uključenom degustacijom vina – 50 €
 • Fado veče sa uključenom večerom – 60 €
 • Poseta knjižari „Lello“ – rezervisan termin + „džepno“ izdanje jedne od knjiga u ponudi knjižare – 25 €
       

USLOVI PLAĆANJA: DINARSKA PROTIVVREDNOST PO SREDNJEM KURSU NBS.

 • NA IME REZERVACIJE SE UPLAĆUJE 30.000 DINARA, OSTATAK SE ISPLAĆUJE 15 DANA PRE PUTOVANJA

OPIS SMEŠTAJA:

Hotel „Solar São Gabriel“ 2** https://sites.google.com/view/hotel-solar-sao-gabriel/  ili sličan

Skroman hotel u centru grada, u blizini metro stanice. Poseduje recepciju, WiFi konekciju (slaba i nepoudana), salon za doručak („buffet“; skroman, slab i jednoličan). Sobe su male, sa kupatilom-tuš/wc, TV.

smrtovnice Osmrtnicesmrtovnice Osmrtnice