+381 11 32 88 978 Knez Mihailova 21a, Beograd, TC Milenijum

AZURNA OBALA - AVIONOM


cena od: 250 €


4 dana avionom, Vaskršnji praznici, 23. – 26. April 2022.

Azurna obala ili Francuska rivijera je po mnogima najdivniji komad Sredozemnog mora. Na svakih par kilometara ove regije načičkala su se malena naselja i gradovi. Svoje ime duguje boji mora u Anđeoskom zalivu.

Ako ste bili, morate ponovo, jer ovo će biti neponovljivo iskustvo. Ako niste bili, sigurni smo da ste sanjali o ovom putovanju.

Glavni grad ove regije, ujedno i najveći, je prelepa Nica za koju smo se i odlučili da nam bude glavna destinacija. Iz nje ćemo ekskurzirati po okolini otkrivajući najlepše i najpoznatije delove Azurne obale.

Posetićemo festivalski Kan. Mondenski grad sa divnom Kroazetom, raskošnim hotelima i srednjovekovnim ambijentima u Le Suketu.

Potom ćemo posetiti divni Antib, grad sa najvećom marinom za jahte na Mediteranu. Antib poseduje prelep istorijski, srednjovekovni grad sa snopom krivudavih uličica neverovatnog šarma.

Svakako, jedan dan treba provesti u malenoj i prebogatoj Kneževini Monako u kojoj ćemo uživati. Napojićemo i oči i dušu lepotama Monako Vila i raskoši Monte Karla. Čućem nestvarne priče o ovom poreskom raju i njegovoj dinastiji Grimaldi koja predstavlja najstariju evropsku vladajuću dinastiju.

OBEZBEDITE ZA SEBE ODMAH PROMOTIVNU CENU ZA NOVI LET KOMPANIJE „WIZZ AIR“. NA OVO PUTOVANJE MOŽE PUTOVATI MAKSIMALNO 10 OSOBA I U TOME JE NJEGOVA LEPOTA. DRUŽENJE, UŽIVANJE I RADOST ŽIVLJENJA!

Program putovanja:

1. DAN PUTOVANJA / SUBOTA 23. APRIL / BEOGRAD - NICA   Sastanak na beogradskom aerodromu „Nikola Tesla“ u 08.00 časova. Oni koji su doplatili redovni prtljag isti predaju na šalteru kompanije „WizzAir“. Let za Nicu sa kompanijom „Wizz“ u 10h. Dolazak na aerodrom „Cote d’Azur“ u Nici u 12.00h. Po obavljanju carinske i pasoške kontrole odlazimo do našeg hotela sa gradskim prevozom. Smeštaj u sobe. Predah. U dogovoreno vreme krećemo u obilazak prestonice Azurne obale, prelepe Nice. Razgledanje ćemo započeti sa Engleske promenade koja se proteže uz obalu u dužini od oko 6 km. Promanada je dobila ime po engleskim plemićima koji su prvi otkrili blagodeti ovog grada. Na promenadi se nalaze najluksuzniji hoteli, butici, restorani. Među divnim „Belle epoque“ palatama, posebno se ističe hotel „Negresco“ sa prepoznatljivom roze kupolom i neodoljivo belom fasadom. Sa Promenade ćemo uživati u pogledu na gradsku plažu i Zaliv Anđela sa tirkiznom bojom mora. Nedaleko od Negreska nalazi se divna palata Masena u kojoj je smešten Muzej istorije umetnosti. Odlazimo do glavnog gradskog trga Masena koji je okružen divnim palatama. Potom idemo do najstarijeg dela grada u kojem se nalazi divna pijaca cveća i katedrala St. Reparate. Prošetaćemo se i do brdašca Šato odakle se pruža nezaboravan pogled na ceo grad i na divnu marinu. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

2. DAN PUTOVANJA / NEDELJA 24. APRIL / KAN & ANTIB   Slobodno vreme za individualne aktivnosti, ili polazak na celodnevni fakultativni izlet (vozom). Prvo ćemo posetiti Kan, jedan od najpoznatijih gradova Francuske rivijere. Grad je poznat pre svega po grandioznom filmskom festivalu, te ćemo svakako u njegovom centru, imati prilike i da vidimo Festivalsku palatu. Prošetaćemo se čuvenim šetalištem Kroazet. Sa jedne strane Sredozemno more, a sa druge strane raskošne palate, hoteli i butici sa najekskluzivnijim robnim markama. Kroazetom dominira hotel „Carlton“ koji je uvršetn u „top 10“ vodećih hotela sveta. Naravno, u našoj šetnji nećemo nikako izostaviti Srpsku ulicu. Najstariji deo grada poznat je pod imenom Suket. Prošetaćemo se malo da upijemo divnu atmosferu koju nude ovi kvartovi Kana. Slobodno vreme. Odlazimo potom do divnog malog Antiba, gradića sa najvećom marinom za jahte na Mediteranu, ali i sa divnim istorijskim centrom grada. U Antibu u šatou Grimaldi je neko vreme živeo čuveni Pablo Pikaso, te ljubiteljima njegovih dela preporučujemo da posete Muzej Pikasa koji se nalazi u šatou. Povratak u Nicu do 20 časova.  Noćenje.

3. DAN PUTOVANJA / PONEDELJAK 25. APRIL / MONAKO & MONTE KARLO   Slobodan dan u Nici za individualne aktivnosti, ili polazak na celodnevni fakultativni izlet do Kneževine Monako (vozom). Monako je jedna od najmanjih, ali i najbogatijih država na svetu. Poreski raj koji privlači godinama najbogatije ljude planete da se baš tu nastane. Po dolasku u Kneževinu, prvo ćemo obići njen maleni glavni grad, Monako Vil koji je smešten na jednoj steni koja se okomito uzdiže iz mora (Rošer). Obićićemo glavni trg na kojem dominira Kneževska palata, zvanična rezidencija dinastije Grimaldi koja već vekovima vlada Kneževinom. Sa platoa trga se pruža divan pogled na Monte Karlo. U Monako Vilu ćemo posetiti divnu katedralu Sv. Nikole u čijoj unutrašnjosti se nalaze porodične grobnice članova dinastije Grimaldi. Turisti naravno najviše obilaze grobnicu Grejs Keli, princeze od Monaka i čuvene holivudske glumice. Ostavićemo dovoljno vremena u Monako Vilu za posetu Okeanografskom muzeju, jednom od najznačajnijih muzeja ovog tipa na svetu. Njegova kolekcija je sjajna i niko ne ostaje ravnodušan nakon posete ovom muzeju. Iz Monako Vila put nas vodi preko staze Formule 1 do najvećeg grada Kneževine, Monte Karla. Odlazimo do glavnog trga koji se naziva Place du Casino po čuvenoj Kockarnici „Monte Carlo“, jednoj od najekskluzivnijih kockarnica na svetu. Oko trga se nalazi i raskošno zdanje Opere Garnier, potom divni „Caffe du Paris“ i luksuzni hotel „Paris“. Slobodno vreme za uživanje u šetnji, poseti kockarnici, kafici u kafeu „Paris“ ili „Budha Bar“, pogledima... Kneževina je jednostavno fascinantna! Povratak u Nicu. Noćenje.

4. DAN PUTOVANJA / PETAK 6. MAJ / VATIKAN I CRKVE RIMA   Odjava iz hotela do 10h. Odlazak gradskim prevozom do aerodroma. Prijava za let aviokompanije „WizzAir“. Let za Beograd u 12.35h. Sletanje u Beograd u 14.25h. Kraj putovanja.

CENA ZA RANE PRIJAVE (do 30.01.): 250 €

REDOVNA CENA IZNOSI 315 €

CENA OBUHVATA:

  • Povratnu avionsku kartu na relaciji Beograd – Nica –Beograd sa kompanijom „Wizz Air“
  • Aerodromske takse
  • 1 kom ručnog/kabinskog prtljaga težine do 10 kg i dimenzija 20x30x40cm (ranac ili torba; kofer sa točkićima NE!)
  • Smeštaj u hotel „De Berne“ (https://www.hotel-de-berne.fr/) sa 2* u centru Nice. Usluga je 3 noćenja bez doručka. Smeštaj je u dvokrevetne sobe ili trokrevetne sobe (dva redovna ležaja + treći pomoćni). Sve sobe poseduju sopstveno kupatilo. ZA NAŠU GRUPU JE OBEZBEĐENA JEDNA SOBA SA FRANCUSKIM LEŽAJEM, SVE OSTALE SOBE SU SA ODVOJENIM LEŽAJEVIMA!
  • Doplata za smeštaj u jednokrevetnoj sobi iznosi 70 eur
  • Usluge turističkog vodiča tokom razgledanja Nice i tokom putovanja

CENA NE OBUHVATA:

  • Individualne troškove, ulaznice za muzeje i druge turističke objekte, fakultativni program; karte za gradski prevoz.
  • Doplata za za redovni prtljag težine do 20kg iznosi 70 € / doplata za redovni prtljag težine do 32 kg iznosi 100 € (ukoliko vam je potreban prtljagu vidu kofera, predlažemo da se deli 1 kofer od 32 kg na 4 osobe, te time se dele i troškovi koji bi iznosili dodatnih 25€ po osobi)
  • Gradsku turističku taksu (15 eur po osobi za 3 noćenja; plaćanje na recepciji hotela)

COVID19 USLOVI PUTOVANJA: U trenutku objavljivanja programa uslovi putovanja za naše državljane u R. Francusku podrazumevaju sledeće: OBAVEZAN EU KOVID SERTIFIKAT – potvrda o kompletnoj vakcinaciji sa minimum 2 doze,, odnosno  ako  je  druga  doza  primljena  6 meseci  pre  putovanja, potrebna je i treća doza. Ne priznaje se ruska vakcina! Putnici koji su primili dve doze kineske vakcine, neophodno je da  prime  treću dozu priznate  vakcine (Moderna, Astra-Zeneka ili Fajzer). Uz potvrdu o vakcinaciji, svi putnici su u obavezi da poseduju I negativan ANTIGENSKI TEST koji se radi u bilo kojoj privatnoj laboratoriji jedan dan pre putovanja.

USLOVI PLAĆANJA: dinarska protivvrednost po srednjem kursu NBS na dan uplate. Za rezervaciju se uplaćuje 150 evra dok se ostatak do pune cene isplaćuje najkasnije 05.04.2022.

CENE FAKULTATIVNOG PROGRAMA: Izlet vozom Kan i Antib sa uključenim kartama za voz - 35 € / Izlet vozom Kneževina Monako sa uključenim kartama za voz i ulaznicom za Okeanografski muzej u Monaku - 40 €

UKUPNI TROŠKOVI SVEGA ŠTO NIJE UKLJUČENO U OSNOVNU CENU: PREDATI PRTLJAG 1 KOFER (32KG) NA 4 OSOBE 25 € + OBABEZNE HOTELSKE TAKSE 15 € + OBE FAKULTATIVE 75 € = TOTAL 115

smrtovnice Osmrtnicesmrtovnice Osmrtnice