+381 11 32 88 978 Knez Mihailova 21a, Beograd, TC Milenijum

LAVANDA TURA - PROVANSA


cena od: 299 €


7 DANA AUTOBUSOM / 4 NOĆENJA / 10. – 16. JUL 2022.

MARSELJ – SANT MARI DE LA MER - SALON – KUSTULE – GORD – SENANK - OBANJ

Za Provansu kažu da njeni pejzaži bude snove i čula. Pod ljubičastom bojom lavandinih cvetova, srebrnastosivom bojom stabala masline, narandžastim i cvetnim tonovima zemlje i makova, žutom bojom suncokreta i plavom bojom neba mešaju se mirisi divlje majčine dušice i ruzmarina, žalfije, origana i lavande. U ovom slikovitom delu južne Francuske svakom će srce zaigrati kada vidi predeo i oseti sve opojne mirise. Tu su čuvena nepregledna polja pod lavandom, koja predele u Provansi posebno čine lepim leti. Veliki slikari, kao što su Sezan, Van Gog i Pikaso bili su očarani pejzažima i svetlošću koje pruža Provansa... Ovo je sasvim novo i jedinstveno putovanje u Provansu u vreme cvetanja lavande, a lavandi smo i posvetili ovo putešestvije. Posetićemo Sent Mari, mediteranski gradić poznat po ciganima, potom divnu opatiju Senank koja se pojavljuje na reklamnim plakatima Provanse sa svojim lepim poljem lavande, tu je i Gord, gordi grad sa kamenim palatama i neverovatnim pogledima. Marselj za kraj, kao i neobični Obanj. Da putovanje bude što manje naporno, odlučili smo se da se u povratku odmorimo u Sloveniji. Bienvenue en Provence!

Program putovanja:

1. dan (nedelja 10. jul)    Polazak iz Novog Sada i iz Beograda u popodnevnim satima (oko 17h). Noćna vožnja preko Hrvatske, Slovenije i Italije uz kraća usputna zadržavanja radi odmora i obavljanja carinskih formalnosti.

2. dan (ponedeljak 11. jul)     Prepodnevno putovanje preko oblasti severne Italije i Azurne obale. Pauze pravimo na svakih 3-4 sata vožnje i naravno sam put činimo zanimljivijim sa pričama o Liguriji i divnoj Azurnoj obali... Nastavak putovanja do MARSELJA. Smeštaj u hotel u regiji grada u popodnevnim satima. Odmor. Noćenje.

3. dan (utorak 12. jul)          Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti, ili polazak na celodnevni fakultativni izlet (9h-21h). Putovanje preko živopisnih predela departmana „Buš-du-Ron“ („Usta Rone“) – delta reke Rone, jednog od najživopisnijih delova Provanse. Odlazak u malo ribarsko seoce SANT MARI DE LA MER poznatog kao najveće romsko hodočasno mesto Evrope. Po dolasku sledi kraća šetnja do Ciganskog trga (Place des Gitans), svetilište Svete Sare,... Slobodno vreme za individualne aktivnosti i šetnju uz more... Nastavak putovanja u 14.30h. Odlazak do živopisnog provansalskog grada SALON. Po dolasku sledi obilazak grada uz razgledanje:  Imperatorov zamak, crkva Sv. Mihajla iz 12. veka, crkva Sv. Lavrentija u kojoj se nalazi grob slavnog proroka Nostradamusa, Fontana mahovine,… Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Polazak ka hotelu u 19.30h. Povratak oko 21h. Noćenje.

4. dan (sreda 13. jul)            Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti, ili polazak na celodnevni fakultativni izlet (8.30h-22h). Polazak ka provansalskoj provinciji uz usputno uživanje u sjajnim pejzažima... Odlazak do mestašca KUSTULE i poseta Muzeju lavande uz razgledanje interesantne postavke i upoznavanje sa uzgojom ove plemenite biljke. Nakon obilaska muzeja odlazak do gradića GORD, po mnogima najlepšeg srednjovekovnog naselja u Provansi. Nalazi se na obroncima planine sa koje se prža prelep pogled na Luberon. Obilazak srednjovekovnog zamka koji stražari od 10. veka gradom. Šetnja slikovitim ulicama i uživanje u panorami. Slobodno vreme (2,5 sata) za lutanje i uživanje, ali i za neki divni ručak u lokalnom restoranu. Nastavak putovanja do obližnje OPATIJE SENANK oko koje se prostiru najlepša polja lavande u Provansi. Poseta opatiji uz specijalnu turu vođnja kroz opatiju (Poseta traje oko 2 sata). Nakon obilaska opatije, povratak ka Marselju uz vožnju kraj divnih polja lavande... Povratak u hotel do 21h. Noćenje.

5. dan (četvrtak 14. jul)      Doručak. Odjava iz hotela do 10h. Odlazak do centra Marselja i po dolasku sledi organizovani obilazak grada uz razgledananje: Katedrala, le Panier kvartovi, Stara luka sa srednjovekovnim tvrđavama, mesto atentata na kralja Aleksandra,... Slobodno vreme za individualne aktivnosti i vožnju malim turističkim vozom do katedrale Notr Dam de la Gar smeštene na vidikovcu odakle se pruža nestvaran pogled na čitav grad i Marseljski zaliv. Popodne, tročasovni fakultativni izlet vozom do obližnjeg OBANJA sa posetom jedinstvenom Muzeju Legije stranaca. Povratak u Marselj. Polazak ka Sloveniji oko 21h. Noćna vožnja preko južne Francuske, Ligurije i severnog dela Italije...

6. dan (petak 15. jul)           Dolazak u LJUBLJANU u podnevnim časovima. Obilazak grada uz razgledanje čuvenog Tromostovlja, spomenika France Prešerna, katedrale Sv. Nikole, Rotovža, Zmajskog mosta... Slobodno vreme. Odlazak u obližnji KRANJ. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za uživanje u starom gradu i šetnji do kanjona reke Kokre. Noćenje.

7. dan (subota 16. jul)          Doručak. Odjava iz hotela do 9h. Odlazak do prelepog Bledskog jezera. Slobodno vreme za uživanje u fantastičnom ambijentu, krstarenje jezerom, posetu srednjovekovnom Blejskom gradu, za čuvene krempite... Polazak sa Bleda u 15 časova. Vožnja preko Hrvatske. Povratak u Novi Sad/Beograd u kasnim večernjim satima. Kraj putovanja.

CENA ARANŽMANA PO OSOBI

+ PAKET IZLETA

za uplate u agenciji

299 €

umesto 85 € samo 70 €

 

Cena aranžmana uključuje:

 • prevoz visokopodnim turističkim autobusom na navedenoj relaciji (klima/grejanje, audio-video oprema)
 • 3 noćenja sa doručkom (kontinentalni doručak – klasičan način usluživanja ) u hotelu sa 3* u regiji Marselja
 • 1 noćenje sa doručkom (kontinentalni doručak – klasičan način usluživanja ) u hotelu sa 4* u Kranju
 • smeštaj u 1/2 i 1/2+1 sobe sa kupatilom (1/2 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili  francuskog ’’queen size’’ ležaja. 1/2+1 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja, sa pomoćnim ležajem, manjih dimenzija od redovna dva – fotelja na razvlačenje, forma poljskog žičanog kreveta ili sl.; što može bitnije ugroziti komfor treće osobe!)
 • obilazak Marselja, Ljubljane, Kranja i Bleda (bez ulaznica i krstarenja jezerom) prema programu uz tumačenja profesionalnog turističkog vodiča
 • usluge vodiča
 • organizacione troškove

Navedena cena uključuje sledeće izlete:

 • Izlet za S.M. de la Mer - Salon prema programu
 • Izlet za Kustule (sa ulaznicom za Muzej lavande) – Gord – Senank (sa ulaznicom za opatiju)

Cena aranžmana ne uključuje:

 • Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte
 • Troškove obaveznog međunarodnog putnog osiguranja sa Covid19 pokrićem (može se dobiti u agenciji po ceni od 1200 dinara za osobe od 18-70 god.; za 70+ cena iznosi 2400 dinara)
 • Ostale nepomenute usluge
 • Doplatu za jednokrevetnu sobu – 90 €
 • Doplatu za dodatno sedište u autobusu – 150 €
 • Izlet do Obanja sa ulaznicom za Muzej Legije stranaca i voznim kartama Marselj-Obanj-Marselj (trajanje izleta 3-4 sata) – 25 € - prijava i plaćanje isključivo na licu mesta – Ovaj izlet nije sadržan u „paketu izleta“!
 • Gradske turističke takse u Francuskoj i Sloveniji: Ukupno 10 € za sva četiri noćenja. Takse se plaćaju se na recepciji hotela prilikom preuzimanja ključeva!

U slučaju da paket izleta nije rezervisan prilikom prijave i plaćen u agenciji, cene fakultativnih izleta za uplatu na licu mesta su:

 • Sent Mari de la Mer - Salon – 40 €
 • Kustule (sa ulaznicom za Muzej lavande)– Gord – Senank (sa ulaznicom za opatiju)  – 45 €
 

USLOVI PLAĆANJA: PLAĆANJE  SE  VRŠI  U  DINARSKOJ  PROTIVVREDNOSTI  PO  SREDNJEM KURSU NBS  NA  DAN  UPLATE

 • Gotovinski - rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 40%, a ostatak se plaća najkasnije 15 dana pre datuma polaska.
 • Administrativnom zabranom na platu - 50% se plaća prilikom rezervacije, a ostatak duga se iskazuje u evrima, a obračun se vrši po srednjem kursu NBS  na dan dospeća obustave i rate! Administrativnim zabranama je moguće platiti do 20.10.2022.
 • Platnim i kreditnim karticama VISA, MASTER, MAESTRO, AMERICAN EXPRES i DINA.
 • U mesečnim ratama ČEKOVIMA: prilikom rezervacije plaća se 50% od cene aranžmana, a ostatak duga se deli na jednake mesečne rate, koje dospevaju 20.-tog u mesecu, a najkasnije do 20.10.2022.

OPIS SMEŠTAJA:

HOTEL CAMPANILE MARSEILLE ST ANTOINE 3***, regija Marselja  https://www.campanile.com/en/hotels/campanile-marseille-saint-antoine  ili sličan

Hotel se nalazi u regiji Marselja, oko 10 km udaljen od istorijskog centra grada. Nalazi se na direktnoj liniji gradskog autobusa. Hotel pripada hotelskoj grupi „Campanille“, te je sadržaj standardizovan i skroman. Tipičan „budžet“ hotel. Poseduje recepcioni deo sa info-pultom, malim lobijem, aperitiv barom i salonom za posluženje doručka. WiFi konekcija je obezbeđena u javnim delovima hotela i u sobama. Sobe su skromno opremljene i poseduju kupatilo sa tuš-WC (većinom se radi o direktnim odvodima bez tuš kabina), TV, centralni grejno-aklimatizacioni sistem. Doručak je skroman i jednoličan kako je to i običaj u Francuskoj.

HOTEL „CREINA“ 4****, Kranj www.hotelcreina.si  

Hotel se nalazi u strogom centru Kranja, na samo 50 m od ulaza u glavnu pešačku zonu grada. Nedaleko od hotela nalazi se zona sa kafeima, barovima, restoranima, mini marketi… Hotel poseduje lobi sa dnevnim boravkom, recepciju otvorenu 24 sata, WiFi zonu, restoran za posluženje obroka, aperitiv bar, info pult, sef na recepciji… Sobe su komforne i sve poseduju kupatilo sa tuš-WC, TV Sat, centralno grejanje/klima, telefon…

NAPOMENA – LAVANDA: svakako, predrasude o poljima lavande su prisutne pre svega zbog sjajnih fotografija na internetu. Potrebno je znati da lavanda nema apsolutno tako intenzivnu ljubičastvu boju, posebno prava lavanda (za razliku od lavandera). Mnogi se rukovode mišlju kako će lutati kroz polje lavande, brati lavandu i sl. što vide na internetu. Svakako da to nije moguće! Logično. Ne, nije moguće organizovati ovu turu u nekom drugom terminu - logično. Lavanda ne cveta preko cele godine.

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana je 5 dana pre puta.

ORGANIZATOR  zadržava pravo korekcije cena usled promena na monetarnom tržištu ili promena cena smeštaja ili prevoza. ORGANIZATOR  zadržava pravo izmene u programu putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti). Aranžman je rađen na bazi minimum 45 putnika. Uz ovaj aranžman važe opšti uslovi putovanja organizatora, usaglašeni sa YUTA standardom. Organizator putovanja Fantast tourist d.o.o.,Jevrejska 8, Novi Sad, matični broj 20024925. Licenca broj: OTP A-70/2021. Prema Zakonu o turizmu organizator ima propisanu BANKARSKU GARANCIJU br. 04777-02-0167750 (osigurana suma u visini od 250.000€) „UNI CREDIT BANK SRBIJA AD BEOGRAD“.

smrtovnice Osmrtnicesmrtovnice Osmrtnice