+381 11 32 88 978 Knez Mihailova 21a, Beograd, TC Milenijum

ИЗЛЕТ - СРЕМАЧКЕ ВИНСКЕ ПРИЧЕ


cena od: 17 €


ЈЕДНОДНЕВНИ ИЗЛЕТ, СУБОТА 5. ФЕБРУАР 2022.

Програм излета

Полазак из Београда у 8 часова (Сава центар). Путовање аутопутем ка Фрушкој Гори.

Наставак путовања преко Руме уз успутно краће задржавање код споменика Кипови, односно јединственог споменика куги на нашим просторима. Одлазак у Ириг, живописну малену фрушкогорску варошицу познату по вековној производњи вина. Панорамски обилазак Иришког подрума и краћа пауза у винској кући „Ковачевић“.

Наставак путовања кроз пределе Националног парка Фрушка Гора и преко превоја Иришки венац.

Одлазак до новосадског приградског насеља Сремске Каменице у којој ћемо посетити дивни Каменички парк са ружиним брежуљком и мистериозном скупином скулптура названих „5 глава“. У парку се налази и властелински дворац породице Марцибањи-Карачоњи. У центру Каменице се налази споменик и кућа чувеног песника Јована Јовановића Змаја који је своје последње године живота управо провео овде, међ' фрушкогорским горама... У Каменици правимо и паузу за ручак.

Наставак нашег путешествија уз реку Дунав до Беочина. Ту ћемо погледати некада репрезентативно здање Шпицеровог дворца, данас само рушевину која оцртава стање у којем се као друштво налазимо.

Преко фрушкогорског сеоца Черевић одлазак до Баноштора у којем се налазе рушевине једне древне опатије и једна чудесна прича о српском властелину који је био и регент самом мађарском краљу.

На крају ћемо посетити винско село Нештин смештено на самом Дунаву у фрушкогорској подгорини. Наравно, посетићемо и једну винарију у Нештину да „коштамо“ та чувена фрушкогорска вина.

Повратак у Београд у вечерњим сатима. Крај излета.

ЦЕНА ИЗЛЕТА ПО ОСОБИ: 2.000 динара

ЦЕНА ОБУХВАТА:

  • Превоз комбијем или аутомобилом на наведеној релацији
  • Обиласке према програму
  • Услуге професионалног туристичког водича

ЦЕНА НЕ ОБУХВАТА:

  • Индивидуалне трошкове
  • Дегустацију вина у Нештину (око 500 динара; плаћање на лицу места)
  • Оброке
smrtovnice Osmrtnicesmrtovnice Osmrtnice