+381 11 32 88 978 Knez Mihailova 21a, Beograd, TC Milenijum

JUŽNOAFRIČKA REPUBLIKA - SAFARI


cena od: 2500 €


SAFARI I JUŽNOAFRIČKA TURA

10 dana avionom / 7 noćenja / 11. – 20. MART 2022.

Konačno i kod nas u ponudi! Južnoafrička republika sa svojim najvećim atrakcijama! Vodimo vas na jednu pravu avanturu u Nacionalni park Kruger. Safari koji će vam ostati u doživotnom sećanju! Na sasvim poseban način ćemo upoznati burnu istoriju ove ogromne zemlje, zavirićemo u život lokalnog stanovništva, probaćemo lokalne specijalitete, a osmeh nam neće napuštati lice! U saradnji sa našim lokalnim partnerom, profesionalcima koji se godinama bave prihvatom turista u Južnoj Africi sa svih kontinenata, pružićemo vam nezaboravne trenutke. Da li će vas potpuno osvojiti „Joburg“, ili će to uraditi čudesni Kejptaun, ili naravno neverovatni Kruger, samo je na vama. Utisci sa ovog putovanja dugo vas neće napuštati. Zemlja slavnog Nelsona Mandele vas čeka! Jedan potpuno nov užitak i potpuno nov koncept putovanja! Plan putovanja je predstavljen u ovom programu, ali nam dozvolite i da nešto prećutimo, i da to bude iznenađenje za vas... Prijatno svakako! Ispunite konačno tu životnu želju da doživite pravi safari! Južna Afrika čeka na vas!

Program putovanja:

1. DAN PUTOVANJA, PETAK 11. MART 2022.      BEOGRAD     Sastanak putnika na aerodromu „Nikola Tesla“ dva sata pre poletanja aviona (rani popodnevni sati). Let ka Južnoafričkoj republici sa jednim presedanjem (po formiranju grupe odredićemo i avio prevoznika te ćemo time imati i tačna vremena polaska, čekanja na konekciju i mesto presedanja). U svakom slučaju ćemo se opredeliti za avio kompaniju koja nudi najbolje moguće uslove sa minimalnim čekanjem na let za Johanezburg.

2. DAN PUTOVANJA, SUBOTA 12. MART 2022.   JOHANEZBURG     Sletanje na međunarodni aerodrom u Johanezburgu u prepodnevnim satima. Po obavljanju carinske procedure i pasoške kontrole sledi sastanak sa našim predstavnikom. Panoramsko razgledanje grada koji se lokalno naziva i „Joburg/Džoburg“ i predstavlja jedan od najživopisnijih milionskih gradova na svetu. Prvo ćemo posetiti neobični Soveto – nekada poseban gradić u kojem su u vreme Aparthejda bili smešteni crnci (geto), a od 2002. godine ovo je sastavni deo Johanezburga, odnosno njegova četvrt. Na zidovima, tornjevima i kućama uočićete zanimljive murale i  grafite, dok ćete na ulicama viđati likove koji kao da dolaze iz spotova rep muzičara. Provozaćemo se po centru Johanezburga koji predstavlja moderan poslovni grad, tzv. „Newtown“ sa oblakoderima. Divni bulevari i na hiljade stabala krase ovaj grad. Odlazak u hotel. Smeštaj. Odmor. Noćenje.

3. DAN PUTOVANJA, NEDELJA 13. MART 2022.    KANJON REKE BLAJD – VAJT RIVER/KRUGER     Doručak i odjava iz hotela u 07.30h. Putovanje ka Nacionalnom parku Kruger putem dugim 620 km. Usput ćemo imati pravu avanturu tokom prelaska planinskog lanca Drakensberg u čijem okrilju se smestio kanjon reke Blajd, treći po veličini kanjon na svetu. Naravno, pogledaćemo ovaj kanjon sa najboljih vidikovaca koji ga okružuju. Usputno slobodno vreme za ručak. Nastavak putovanja do mesta Vajt River (Bela reka). Po dolasku sledi smeštaj u hotel u večernjim satima. Odmor. Noćenje.

4. DAN PUTOVANJA, PONEDELJAK 14. MART 2022.      NACIONALNI PARK KRUGER / SAFARI     Rano ustajanje i polazak zorom (u 05.00h) ka Nacionalnom parku. Kraća vožnja do ulaska u Kruger. Polazak na fantastični safari sa specijalnim džipovima. Odmah po ulasku u park svratićemo u kamp u kojem ćemo imati organizovani doručak. Svakako, stručna služba Krugera će obezbediti i kvalifikovanog vodiča koji će nas povesti do najinteresantnijih delova parka gde možemo videti pravu divljinu i prelepe životinje koje obitavaju u prirodnom staništu. Životinje koje se najčešće mogu videti tokom safarija su slonovi, žirafe, nilski konji, bizoni, zebre... Svakako, učesnici safarija se nadaju da će odmah ugledati i divlje zveri, poput lavova i nosoroga. Za to je potrebno i malo sreće i nade... Safari traje do 15.30h nakon čega napuštamo kamp i krećemo ka Vajt Riveru. Oni koji su se predelili za opciju noćnog safarija, ostaju u parku i nastavljaju safari. Svakako, ovaj noćni safari je drugačiji u pogledu ponašanja životinja i veoma je interesantan (noćni safari nije uključen u osnovnu cenu niti u ponuđeni paket izleta i plaća se isključivo na licu mesta). Ostatak grupe ima slobodno u svom hotelu u Vajt Riveru gde možete slobodno koristiti bazen za uživanje. Noćenje.

5. DAN PUTOVANJA, UTORAK 15. MART 2022.              PRETORIJA – JOHANEZBURG - KEJPTAUN     Doručak i napuštanje hotela do 08.00h. Polazak ka Johanezburgu uz usputni panoramski obilazak Pretorije, glavnog grada Južnoafričke republike. U pretoriji ćemo imati i organizovani ručak. Tokom obilaska grada videćemo zgradu Unije koja predstavlja i parlament i sedište predsednika JAR-a, potom ćemo videti spomenik Nelsonu Mandeli, spomenik Vortreker, Krugerovu kuću, Afričku pijacu... Odlazimo potom do aerodroma u Johanezburgu i prijavljujemo se na let za Kejptaun. Let traje oko tri sata. Po dolasku u Kejptaun sledi transfer do hotela. Smeštaj i odmor. Noćenje.

6. DAN PUTOVANJA, SREDA 16. MART 2022.     VINSKA ZEMLJA     Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili fakultativni polazak na izlet u vinsku zemlju. Južnoafrička republika je poznata po svojim vrhunskim vinima pre svega zahvaljujući dobrom zemljištu i naravno odličnoj klimi. Posetićemo divne vinograde na ovoj turi i jednu od brojnih vinarija. Saznaćemo više o ovim specifičnim vinima uz degustaciju. Imaćemo na ovoj turi i divni ručak. Posetićemo i maleni grad Stelenboš. Smešten je u sred vinskog područja i podno divnih istoimenih planina. Povratak u Kejptaun u kasnim popodnevnim satima. Odmor. Noćenje.

7. DAN PUTOVANJA, ČETVRTAK 17. MART 2022.           RT DOBRE NADE     Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili polazak na celodnevni fakultativni izlet do Rta Dobre nade. Najjužnija tačka kontinentalnog dela Afrike na Atlantskom okeanu. Prva naša stanica biće divno malo živopisno ribarsko selo Hout Bai. Potom odlazimo do rezervata prirode Rt Dobre nade i Cape Point – fantastičnog mesta susreta dva okeana, Atlantskog i Indijskog. Krstarićemo brodom do ostrva Duiker koje predstavlja utočište za morske galebove i foke. Na plaži Boulders videćemo i pingvine, što predstavlja neviđenu atrakciju. Najlepše fotke ćemo napraviti kraj čuvenog svetionika. Tokom ovog izleta imamo i organizovani ručak u tradicionalnom restoranu. Povratak u Kejptaun u kasnim popodnevnim satima. Odmor. Noćenje.

8. DAN PUTOVANJA, PETAK 18. MART 2022.     KEJPTAUN TURA – JOHANEZBURG     Doručak i odjava iz hotela. Slobodno vreme ili polazak na organizovano razgledanje grada koje uključuje i odlazak specijalnom žičarom – cable car – na oblžnju Tejbl planinu odakle se pruža nestvaran pogled na zaliv i sam grad. U gradu ćemo pogledati živopisni Pijačni trg, Gradsku kuću, Kejp dvorac – najstarija kolonijalna zgrada u JAR, Bo-Kaap, rezidencijalno naselje poznato po kućama obojenim u različite pastelne boje,... Slobodno vreme za uživanje na sjajnoj promenadi VA koja se proteže uz obalu Atlantika. Transfer do aerodroma i prijava na let za Johanezburg. Po sletanju u Johanezburg (kasno uveče), transfer do hotela. Noćenje.

9. DAN PUTOVANJA, SUBOTA 19. MART 2022.       JOHANEZBURG     Doručak i napuštanje hotela. Slobodno vreme ili fakultativni odlazak do fantastičnog folklornog sela Lasedi u kojem ćemo se upoznati sa tradicionalnim životom u Južnoj Africi. Divne suvenirnice i divni nasmejani ljudi. Neizbežan je i afrički kolorit. U ovom danu moguće je posetiti i Muzej Aparthejda koji smo namerno sotavili za kraj jer predstavlja strahotni deo istorije ove velike i divne zemlje. Transfer na aerodrom i prijava za let za Beograd. Let sa jednim presedanjem.

10. DAN PUTOVANJA, NEDELJA 20. MART 2022.              Dolazak u Beograd u prepodnevnim satima. Kraj putovanja.

PROMO CENA PAKET ARANŽMANA PO OSOBI IZNOSI: 2.500 €

Cena važi za prvih 6 prijavljenih osoba!

REDOVNA CENA ARANŽMANA PO OSOBI IZNOSI: 2.999 €

CENA OBUHVATA:

 • Povratnu avionsku kartu na relaciji Beograd-Johanesburg-Beograd sa jednim presedanjem (uključene aerodromske takse, ručni prtljag težine do 8kg i redovan prtljag težine do 20kg)
 • Povratnu avionsku kartu na relaciji Johanesburg-Kejptaun-Johanesburg (uključene aerodromske takse i prtljag)
 • Transfere od i do aerodroma u Južnoafričkoj republici
 • Transfer aklimatizovanim vozilom (mini-bus) na relaciji Johanesburg-Vajt River/Kruger-Johanesburg
 • Ulaznicu za posetu Nacionalnom parku Kruger sa organizovanim safarijem uz pratnju profesionalaca i doručkom u kampu
 • 2 noćenja sa doručkom u hotelu sa minimum 3* u Johanesburgu
 • 2 noćenja u hotelu sa 3* u Vajt Riveru (kod NP Kruger)
 • 3 noćenja sa doručkom u hotelu sa minimum 3* u Kejptaunu
 • Panoramsko razgledanje Johanesburga i Soveta prema programu putovanja uz uključen ručak
 • Panoramsko razgledanje Pretorije sa uključenim ručkom
 • Usluge profesionalnog turističkog vodiča na destinaciji (na srpskom i engleskom jeziku)
 • Troškove pribavljanja vize i usluge obrade dokumentacije
 • Usluge pratioca grupe i organizacione troškove

CENA NE OBUHVATA:

 • Individualne troškove, ulaznice za muzeje i druge turističke objekte, obavezan bakšiš za vodiča i vozača na destinaciji (oko ?? €)
 • Doplatu za smeštaj u jednokrevetnoj sobi iznosi 580 €
 • Troškove obavezne vize za Južnoafričku republiku koji su u trenutku objavljivanja programa iznosili 35 €

Fakultativni program (minimum za realizaciju je 10 osoba; prijava obavezna u agenciji; plaćanje na licu mesta):

noćni safari u Krugeru (50 €); Panoramsko razgledanje Kejptauna sa uključenom žičarom za „Table Mountain“ (80 €); Poludnevni izlet do vinske zemlje sa posetom vinogradima i degustacijom vina i ručkom (150 €); Poseta folklornom selu Lesedi u Johanesburgu sa uključenim ručkom (40 €)

UKOLIKO SE SVI IZLETI KAO PAKET UPLATE U AGENCIJI PRE PUTOVANJA, CENA PAKETA IZNOSI 250 €!

COVID19 USLOVI PUTOVANJA: https://www.mfa.gov.rs/lat/gradjani/putovanje-u-inostranstvo/covid-19-uslovi-za-putovanje

USLOVI PLAĆANJA: dinarska protivvrednost po srednjem kursu NBS na dan uplate. BEZ MOGĆNOSTI ODLOŽENOG PLAĆANJA!

REZERVACIJA PUTOVANJA PODRAZUMEVA UPLATU MINIMUM 500€, DOK SE OSTATAK ISPLAĆUJE NAJKASNIJE 25.02.2022.

smrtovnice Osmrtnicesmrtovnice Osmrtnice