+381 11 32 88 978 Knez Mihailova 21a, Beograd, TC Milenijum

COVID 19 USLOVI PUTOVANJA


cena od: 0 €


Poštovani,

Videli ste putovanje kod nas za npr. Italiju u oktobru i odmah bi ste i da saznate kako se sa ove distance (polovina avgusta, početak septembra, polovina septembra) može putovati u npr. Italiju, odnosno koji su uslovi ulaska naših državljana? 

Odgovor na to pitanje svakako i vi imate sa ove distance! A naše znanje se bazira isključivo na proverenim PISANIM (dakle ne USMENIM), informacijama! I do takvih informacija i mi dolazimo baš onako kako i vi odmah možete doći!

SAMO KLIKNITE NA SLEDEĆI LINK I PRONAĐITE DRŽAVU KOJA VAS INTERESUJE:

https://www.mfa.gov.rs/lat/gradjani/putovanje-u-inostranstvo/covid-19-uslovi-za-putovanje

Svakako, mi u turizmu moramo sve ranije da isplaniramo te naši aranžmani moraju biti barem 30 dana pre polaska objavljeni.

Svakako je veoma logično i pitanje šta se dešava po povratku sa putovanja iz zemalja Evropske unije? Prema odlukama Kriznog štaba RS neohodno je da imate potvrdu o izvršenoj kompletnoj vakcinaciji, a ukoliko niste vakcinisani, obavezan je PCR test (dakle, antigenski test NE!) ili kućna izolacija!

Šta se dešava kada neko uplati aranžman, a u međuvremenu se promene uslovi putovanja (zatvaranje granica, ograničavanje putovanja, vanredno stanje i sl.), kao i šta se dešava ukoliko se neko pred putovanje testira i pozitivan je na COVID19?

U tom slučaju, vrši se povrat uplaćenog novca i to u roku od 15 - 30 dana u zavisnosti od uplaćenog aranžmana. Zašto se toliko čeka i zašto se novac ODMAH ne isplati putniku? Logično je da turistička agencija sve mora unapred da isplati za svako putovanje i svaku grupu (hoteli, vodiči, prevoznici). I potpuno je logično da ukoliko se situacija naglo promeni, put se otkaže, da se upućuju zahtevi hotelima i prevoznicima da se izvrši povrat novca. I ništa ne može, naravno, da ide automatski! Potrebno je i vreme da se sve to odradi. Sve ovde što piše je i više nego logično, samo ako se malo razmisli.

PREPORUKA: nemojte konsultovati TV ukoliko želite da putujete. Konsultujte sebe da li ste spremni da pod ovakvim okolnostima to uradite i da sebi priuštite nezamenljivo zadovoljstvo koje svako putovanje pruža! SREĆAN PUT!