+381 11 32 88 978 Knez Mihailova 21a, Beograd, TC Milenijum

PORTUGALIJA - LETOVANJE


cena od: 590 €


8 dana avionom / 7 noćenja / 18. - 25. AVGUST 2021.

 

Divna zemlja Portugalija. Smeštena na krajnjen zapadu Iberijskog poluostrva ova zemlja predstavlja jedan pravi mali raj. Fantastična istorija provejava kaldrmom njenih gradova, a divne peščane plaže neodoljivo privlače da se na njima razbaškarite... Provedite svoj odmor na Atlantiku.

Letimo iz Budimpešte za Lisabon a potom se smeštamo na obalu Eštorila koja se naslanja na portugalsku prestonicu. Uživaćemo na peščanim plažama zagledani u nezaboravne zalaske sunca koje će lagano potanjati u beskrajne vode Atlantskog okeana. Uz divno vino u toplim noćima prožimaće nas čudesni Fado podsećajući nas na čuvenu Amaliju Rodrigez. Svako lutanje ulicama Lisabona će nam ostati u neizbrisivom sećanju. Izleti ka Sintri i kraljevskoj palati Pena i izuzetno živopisnom lučkom gradu Porto, upotpuniće naš boravak u prelepom Portugalu.

Nema vremena za premišljanje! Ovo je zaista ekskluzivna ponuda a broj mesta je ograničen na svega 8! Požurite i obezbedite vaše mesto na vreme!

Program putovanja:

1. DAN PUTOVANJA / SREDA 18. AVGUST   /   BEOGRAD – BUDIMPEŠTA - LISABON  

Polazak iz Beograda sa dogovorenog mesta oko 8h ujutro. Putovanje preko Novog Sada i Subotice ka Budimpešti. Kraće usputne pauze radi odmora i naravno obavljanja carinske procedure. Odlazak do međunarodnog aerodroma kod Budimpešte. Prijava na let je obavljeno automatski te se odmah upućujemo na pasošku kontrolu. Oni koji su doplatili prtljag, prijavu za let vrše na šalteru avio-kompanije „WizzAir“. Let ka Lisabonu u 15.55h. Sletanje u Lisabon u 18.50h po lokalnom vremenu (-1 sat u odnosu na naše). Odlazak metroom do centra grada i pauza za predah uz kaficu. Potom sledi odlazak do železničke stanice „Sodre“ odakle se ide vozom do smeštajnog odredišta. Smeštaj ne pre 21h. Noćenje.

2. - 7. DAN PUTOVANJA / 19. – 24. AVGUST   /   PORTUGALIJA   

Boravak na bazi 7 noćenja, najam – bez ishrane u studiju/apartmanu. Slobodno vreme za uživanje u mnogobrojnim divnim plažama regije Eštorila i Kaškaiša uz naravno preporuke našeg predstavnika na destinaciji.

Tokom boravka će se organizovati i nekoliko fakultativnih izleta:

LISABON – poludnevni izlet vozom uz obilazak najvažnijih turističkih atrakcija grada. Cena izleta sa uslugama vodiča na srpskom iznosi 30 € po osobi. Prva naša stanica biće kvart Belem sa čuvenom kulom, manastirom Sv. Žeronima i naravno spomenika otkrićima. Poseta Belemu ne bi bila kompletna ukoliko nebismo probali čuveni slatkiš „Pasteis de Belem“. Dalje, naš obilazak će uključiti i most 25. aprila preko reke Težo, Lisabonsku katedralu, aveniju Liberdad, najstariji gradski kvart Alfama, potom stare četvrti sa vidikovcem, trg Dom Pedro IV, trg Comercio, itd...

IZLET SINTRA – KABO DA ROKA – KAŠKAIŠ – celodnevni izlet koji uključuje obilazak kraljevske rezidencije Pena u divnom gradiću Sintra. Cena celodnevnog izleta iznosi 70 € i uključuje prevoz, organizovani obilazak kraljevske palate Pena sa uključenim ulaznicama, posetu Kabo da Roki i Kaškaišu. Cena obuhvata i usluge vodiča na engleskom jeziku. Neverovatan kolorit i bajkovitost su glavne karakteristike nekadašnje kraljevske rezidencije. Svakako, možda i najveća atrakcija Pene su njeni neverovatni vrtovi. U Sintri će biti dato slobodno vreme nakon posete palati. Odlazak potom do najzapadnije tačke evropskog kontinenta, rta Kabo da Roka odakle se pruža nestvaran pogled na Atlantski okean. Na kraju dana se posećuje letovalište Kaškaiš gde je vreme slobodno.

8. DAN PUTOVANJA / SREDA 25. AVGUST   /   LISABON - BUDIMPEŠTA - BEOGRAD 

Odjava iz smeštaja do 10 časova. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Polazak ka Lisabonu u 15h. Odlazak vozom pa potom i metroom do aerodroma. Prijavu za let smo obavili unapred i odmah se upućujemo ka pasoškoj kontroli. Let ka Budimpešti u 19.25h. Dolazak u Peštu u 23.55h. Sledi transfer do Beograda. Dolazak u ranim jutarnjim satima u četvrtak 26. avgusta. Kraj putovanja.

CENA PAKET ARANŽMANA PO OSOBI IZNOSI: 590 €

CENA OBUHVATA:

  • Transfer kombijem na relaciji Beograd – aerodrom Budimpešta - Beograd
  • Povratnu avionsku kartu na relaciji Budimpešta – Lisabon – Budimpešta sa uključenim aerodromskim taksama
  • 1 kom ručnog/kabinskog prtljaga težine do 10 kg i dimenzija 20x30x40cm (ranac ili torba; kofer sa točkićima NE!)
  • 7 noćenja u četvorokrevetnom apartmanu u regiji Kaškaiš – Eštoril
  • Usluge pratioca grupe i organizacione troškove

CENA NE OBUHVATA:

  • Individualne troškove, transfer na destinaciji
  • Doplata za dodatni kabinski prtljag (mali kofer na točkiće dimenzija 23x40x55cm; težine do 10kg) iznosi 60 €. Doplata za redovni prtljag težine do 20kg iznosi 100 €, odnosno za prtljag težine 32kg 130 €.
  • Fakultativni program
  • Doplatu za smeštaj u dvokrevetnom studiju iznosi 120 € po osobi

COVID19 USLOVI PUTOVANJA: https://www.mfa.gov.rs/lat/gradjani/putovanje-u-inostranstvo/covid-19-uslovi-za-putovanje

Državljani Srbije mogu da uđu u Portugaliju uz negativan PCR test, ne stariji od 72 sata ili uz brzi antigenski test (TRAg), ne stariji od 48 sati, koji je u skladu sa standardima Komiteta EU za zdravstvenu bezbednost (više detalja se može pronaći na sledećem linku: https://www.consuladoportugalparis.org/docs_upl/covid-19_rat_common-list_en.pdf ). Za decu do 12 godina starosti ne postoji obaveza prezentovanja testa.  Svi putnici koji dolaze u Portugaliju pre puta treba da popune formular koji je dostupan na sledećem linku: https://portugalcleanandsafe.pt/en/passenger-locator-card

USLOVI PLAĆANJA: dinarska protivvrednost po srednjem kursu NBS na dan uplate. BEZ MOGĆNOSTI ODLOŽENOG PLAĆANJA!

REZERVACIJA PUTOVANJA PODRAZUMEVA UPLATU MINIMUM 300 €, DOK SE OSTATAK ISPLAĆUJE NAJKASNIJE 05.08.2021.

OPIS SMEŠTAJA:

Smeštaj je privatnog tipa u apartmanima ili studijima. Smeštajna jedinica se nalazi u regiji Kaškaiš-Eštoril, nedaleko od plaže (dakle regija a ne navedena mesta; u regiji ima preko 10 mesta na obali).

Apartmanski smeštaj podrazumeva smeštaj 4 osobe. Smeštaj je raspoređen tako što su dve osobe u odvojenoj spavaćoj sobi a dve osobe u dnevnoj sobi. Apartmani i studiji poseduju malu kuhinju, frižider, klima uređaj. Ukoliko neko ne želi da deli smeštaj sa drugima, može bukirati smeštaj za dvoje uz naglašenu doplatu! Takođe, ukoliko neko voli veći komoditet, možemo ponuditi smeštaj u klasičnim hotelima od 3-5* u regiji Kaškaiš-Eštoril.