+381 11 32 88 978 Knez Mihailova 21a, Beograd, TC Milenijum

AH TAJ PARIZ


cena od: 499 €


8 dana avionom, 10. – 17. oktobar 2021.

CENA ZA RANE PRIJAVE (do 01.08.): 499 €

Razmišljati danas o Parizu znači snivati one snove koje je „Belle Epoque“ pružala došljacima iz celog sveta. Pariz je još uvek upaljena sveća na oltaru boemskog života Monmartra, i beskonačno lutanje po kafanicama Monparnasa. Midinete, promukli glas Žilijet Greko; zakovitlani kan-kan u Mulen Ružu, još manje suknje u Foli Beržeru i Lidu. Pariz...to su i intimne večere u separeu „Kod Maksima“...

Prvo su u Pariz došli slikari. Zatim su pisci zauzeli njegove najlepše kvartove. Uz miris slikarskih boja pod pariske krovove ušao je miris duvana iz intelektualnih lula. Za slikarima pohriliše ka gradu svetlosti razni mudraci i ludaci, najlepše žene i najumnije glave sveta... Priče o boemskom životu starog Pariza, o glasu i lutanju „malog vrapčića“, o sjaju minulih vremena... Sve Vas to očekuje u gradu svetlosti, najposećenijem gradu sveta!

Ovo je specijalno skrojeno putovanje za dušu... Na njega može putovati maksimum 10 osoba. Želimo da se družimo, smejemo, pevušimo divne šansone, ispijamo vino kraj Sene, udišemo mirise opalog jesenjeg lišća... Želimo da sasvim drugačije doživimo ovaj grad sa vama! Uvek nekako organizovana putovanja ka ovom gradu traju 3-4 dana, konačno smo napravili aranžman koji će vam pružiti mogućnost da upoznate grad svetlosti na pravi način. Pridružite nam se!

Program putovanja:

1. DAN PUTOVANJA / NEDELJA 10. OKTOBAR   /   BEOGRAD – PARIZ   Sastanak na beogradskom aerodromu „Nikola Tesla“ u 17.30 časova. Prijava za let („čekiranje“) biće obavljena dan pre putovanja „on-line“ te se odmah upućujemo na pasošku kontrolu. Oni koji su doplatili redovni prtljag isti predaju na šalteru kompanije „WizzAir“. Let za Pariz sa kompanijom „Wizz“ u 19.20h. Dolazak na aerodrom „Beauvais“ („Bove“) u 21.55h. Po obavljanju carinske i pasoške kontrole odlazimo do terminala za „šatl“ autobuse. Transfer do Pariza, odnosno do „Porte Maillot“ odakle ćemo koristiti gradski prevoz do našeg smeštaja. Smeštaj u stan neće biti pre ponoći. Noćenje.

2. DAN PUTOVANJA / PONEDELJAK 11. OKTOBAR   /   OBILAZAK PARIZA   Polazak u razgledanje grada oko 10 časova. Koristićemo gradski prevoz sve vreme. Organizovani obilazak će trajati ceo dan sa pauzama koje ćemo praviti na nekoliko mesta. Odlazimo prvo do trga Bastilje koji nosi ime po zloglasnom zatvoru iz francuske buržoaske revolucije. Od Bastilje nastavljamo pešice do trga Vogez koji je nastao tokom 17. veka i predstavlja jedan od najskladnijih gradskih trgova sa nizom palata među kojima se svojom lepotom ističe Kraljevski paviljon. Svakako, na ovom trgu ćemo pogledati i kuću velikog i slavnog Viktora Igoa. Nastavljamo divnom ulicom Rivoli kraj raskošnog zdanja Gradske kuće do ostrva Site, mesta na kojem je nastalo prvo naselje na teritoriji Pariza. Na ovom se ostrvu pored veličanstvene palate Konsijeržeri, Novog mosta i Svete kapele nalazi katedrala Notr Dam, odnosno Bogorodičina crkva, remek-delo gotske umetnosti. Ovde pravimo pauzu od minumum dva sata (pauza za ručak). Dalje nastavljamo ka zimskom dvorcu Burbona, danas Muzeju Luvr, najpoznatijem i najposećenijem muzeju na svetu. Kroz prelepe parkove Tiljeri, uz osvrt na divnu palatu Muzeja Orsej, odlazimo na najveći pariski trg, trg Konkord sa divnim fontanama i veličanstvenim egipatskim obeliskom. Šetnju nastavljamo kraj Sene uz osvrt na Dom Invalida u kojem se nalazi grob Napoleona Bonaparte, potom veličanstveni most Aleksandra III i Malu i Veliku palatu. Odlazak do Jelisejskoh polja, najčuvenije avenije na svetu. Šetnja do Trijumfalne kapije na trgu Etoal. Metroom odlazimo do Ajfelove kule i tu završavamo obilazak planiran za današnji dan. Sledi slobodno vreme za individualne aktivnosti. Individualni povratak u smeštaj. Noćenje.

3. DAN PUTOVANJA / UTORAK 12. OKTOBAR   /   MONMARTR TURA & SEN DENI   Slobodan dan za individualne aktivnosti ili fakultativni polazak ka Monmartru oko 9 časova. Odlazak do znamenitog Pigala, kvarta poznatog po midinetama i noćnim klubovima. Tu se nalazi i čuveni „Mulen ruž“ kao i mnogobrojni bistroi. Lagano krećemo ka „brdu mučenika“ Monmatru kojeg krasi „Bela golubica“, divna bazilika Sveto srce, jedan od najupečatljivijih simbola Pariza. Šetnja Monmartrom uz uživanje u fantastičnom ambijentu ove nadaleko poznate boemske četvrti. Posetićemo trg Tertr poznat kao „trg slikara“, videćemo i čuveni vinograd i divićemo se neverovatnoj energiji koju ovo mesto stvara. Ostavljamo barem dva sata slobodnog vremena za kompletno uživanje. Nakon predaha na Monmartru odlazimo metroom do pariskog predgrađa Sen Deni. Ovde ćemo posetiti fantastičnu baziliku Sen Deni koja je posvećena svecu zaštitniku Francuske, Sv. Denisu, ranohrišćanskom mučeniku kojem je na Monmartru odrubljena glava. U opatiji Sen Deni vekovima su sahranjivani francuski kraljevi i njihove porodice. Zbog toga se mesto često naziva kraljevska nekropola Francuske. Od 10. veka do 1789. samo tri kralja nisu bila sahranjena u Sen Deniju. Svi ostali su tu sahranjeni. Individualni povratak u smeštaj. Noćenje.

4. DAN PUTOVANJA / SREDA 13. OKTOBAR   /   KRALJEVSKI VERSAJ   Polazak ka Versaju sa RER železnicom u prepodnevnim satima (fakultativno). Konačno ceo dan u Versaju! Uvek se nekako Versaj ukraja u programe sa 4-5 sati vremena što je premalo za uživanje i kompletan obilazak. Versajski dvorac je bila rezidencija francuskih kraljeva Luja XIV, Luja XV i Luja XVI. Smeštena je na 11 hektara i okružena sa 815 hektara parkova. Tokom posete dvorcu videćete čuvenu dvoranu ogledala, kraljevske spavaće sobe... Svakako, vrhunac posete Versaju su njegovi fantastični parkovi  sa bezbrojnim fontanama, vrtovima, paviljonima... Najbolji način da park obiđete jeste da se ukrcate u mali turistički voz ili da iznajmite električni „golf“ automobil. Povratak u Pariz do 20 časova. Noćenje.

5. DAN PUTOVANJA / ČETVRTAK 14. OKTOBAR   /   IZLET U PROVINCIJU   Slobodan dan za individualne aktivnosti ili polazak na poludnevni izlet vozom u provinciju (fakultativno), odnosno do divnog malog mesta Over sir Oaz. Izuzetno živopisno seoce podseća na poslednje dane velikog Vinsenta van Goga koji je ovde završio svoj život 1890. u svojoj 37. godini. Videćemo čuvenu romaničku crkvu koju je Vinsent oslikao na svom platnu i učinio je svetski poznatom. Posetićemo gradsko groblje na kojem je Van Gog sahranjen zajedno sa svojim bratom Teom. Na kraju ćemo posetiti šato Over, divno raskošno zdanje sa prelepim parkovima koji su takođe prikazani na slikama Van Goga i Pola Sezana. Vratićemo se u Pariz do nekih 18 časova a potom ćemo otići do Sene i krenuti na krstarenje uz uživanje u pogledu na grad sa reke koja je opevana u najlepšim francuskim šansonama. Individualni povratak u smeštaj. Noćenje.

6. DAN PUTOVANJA / PETAK 15. OKTOBAR   /   DAN ZA UMETNOST   Slobodan dan za posete pariskim muzejima. Obavezno vaše karte za muzeje nabavite pre putovanja „on-line“ (možemo karte kupiti za vas). Preporučujemo da prvo prepodne posetite Muzej Luvr. Ovo je najveći i najposećeniji muzej na svetu. U njemu se nalazi više od 482.000 eksponata razvrstanih u tri krila muzeja. Remek-dela gotovo svih najvećih umetnika sveta se čuvaju u ovom muzeju. Egipatska kolekcija je fantastična kao i kolekcija antičke umetnosti sa čuvenom „Miloskom Venerom“. Kolekcija renesansnog slikarstva je fascinantna a svakako najpoznatija slika ovog perioda je čuvena „Mona Liza“, remek-delo Leonarda da Vinčija. Morate znati da je nemoguće sve videti! Nemoguće je obići Luvr za jedan dan, niti za dva dana, a mnogi govore da je to nemoguće i za ceo život. Morate odrediti prioritete tokom obilaska! Popodne vam preporučujemo da posetite Muzej Orse sa remek-delima impresionista. Kolekcije muzeja Orse reprezentuju zapadno slikarstvo i skulpturu iz perioda 1848—1914, ali i dekorativne umetnosti, fotografiju i arhitekturu. Među najpoznatijim delima izloženim u Muzeju Orse su Maneova „Olimpija“ i „Doručak na travi“, Renoarov „Mulen de la Galet“, Van Gogov „Autoportret“, dela Rodena, Monea, Degaa, Kurbea i drugih. Ova dva muzeja su i više nego dovoljna za ceo jedan dan... Treba vremena i da mozak sažme sve ono što oči videše... Tek tada će se i duša napojiti. Noćenje.

7. DAN PUTOVANJA / SUBOTA 16. OKTOBAR   /   DAN ZA ZABAVU   Slobodan dan za individualne aktivnosti te vam predlažemo da iste usmerite ovaj put na zabavu. Svakako, predlog broj jedan je poseta zabavnom parku „Diznilend“. Diznilend park se sastoji od pet tematskih celina, ili kako ih zovu- pet zemalja: Main street, Adventureland, Frontierland, Fantasyland, Discoveryland u kojima se nalazi 49 atrakcija. Za ostale celine jednostavno nećete imati vremena i ovo je i više nego dovoljno za samo jedan dan! Noćenje.

8. DAN PUTOVANJA / NEDELJA 17. OKTOBAR   /   LUTANJE GRADOM

Slobodan dan do transfera na aerodrom (18.30) ili polazak (fakultativno) na „lutanje gradom“... Posetićemo Latinsku četvrt grada sa slavnom Sorbonom, divni Monparnas sa bistroima, palatu Luksemburg sa neverovatnim vrtovima (rezidencija Katerine Mediči),... Uživaćemo u poslednjim satima u ovom gradu zagledani u njegove mansarde i beskrajno nebo koje ga vekovima pokriva... Odlazimo do našeg smeštaja po stvari i potom odlazimo metroom do „Port Maillot“ odakle idemo „šatl“ autobusom do aerodroma Bove. Let za Beograd nam je u 22.30h sa kompanijom „Wizz“. U Beograd slećemo u 00.50h, dakle, noć nedelja na ponedeljak. Kraj putovanja.

CENE FAKULTATIVNOG PROGRAMA: obilazak Monmartra i Pigala prema programu – 15 €; Versaj sa ulaznicama za palatu i park – 50 € (obavezna je prijava u agenciji); Krstarenje Senom – 15 €; Izlet u provinciju prema programu – 30 €; Lutanje gradom“ prema programu – 15 €.

CENE FAKULTATIVA ne obuhvataju obavezne karte za gradski prevoz (RER železnica ili metro).

CENA OBUHVATA:

  • Povratnu avionsku kartu na relaciji Beograd – Pariz-Beograd
  • Aerodromske takse
  • 1 kom ručnog/kabinskog prtljaga težine do 10 kg i dimenzija 20x30x40cm (ranac ili torba; kofer sa točkićima NE!)
  • Transfer aerodrom Bove-Pariz „Porte Maillot“-aerodrom Bove („shuttle bus“)
  • Privatni smeštaj u regiji Pariza na bazi 7 noćenja bez obroka + kasna odjava poslednjeg dana boravka (rentiran stan sa dve spavaće sobe i dnevnim boravkom – do 5 osoba u jednom stanu; ležajevi su većinom francuski + kauč na razvlačenje – stan sa kupatilom, kuhinjom – u blizini metro ili RER stanice)
  • Usluge turističkog vodiča tokom razgledanja Pariza

CENA NE OBUHVATA:

  • Individualne troškove, ulaznice za muzeje i druge turističke objekte, fakultativni program; karte za gradski prevoz (RER, metro).
  • Doplata za dodatni kabinski prtljag (mali kofer na točkiće dimenzija 23x40x55cm; težine do 10kg) iznosi 50 €. Doplata za redovni prtljag težine do 20kg iznosi 70 €.

COVID19 USLOVI PUTOVANJA: https://www.mfa.gov.rs/lat/gradjani/putovanje-u-inostranstvo/covid-19-uslovi-za-putovanje

Svi putnici su dužni da pri ulasku na francusku teritoriju imaju popunjen obrazac – potvrdu o međunarodnom putovanju (https://www.interieur.gouv.fr/Actualites/L-actu-du-Ministere/Attestation-de-deplacement-et-de-voyage).

Za lica koja su vakcinisana nekom od sledećih vakcina: Pfizer, Moderna, AstraZeneca i Johnson & Johnson, moraju da prilože dokaz o izvršenoj vakcinaciji, pod uslovom da je prošlo 2 nedelje od revakcine za Pfizer, Moderna, AstraZeneca, odnosno 4 nedelje od jedne doze vakcine Johnson&Johnson (odnosno da je prošlo dve nedelje nakon vakcine kod osoba koje su preležale COVID-19).

Za lica koja nisu vakcinisana, ili su vakcinisani vakcinama Sinopharm ili Sputnik moraju da prilože negativan PCR ili antigenski test, ne stariji od 72 sata. INFORMACIJE PREUZETE SA SAJTA MIP R.SRBIJE 14.07.2021.

USLOVI PLAĆANJA: dinarska protivvrednost po srednjem kursu NBS na dan uplate. Za rezervaciju se uplaćuje 250 evra dok se ostatak do pune cene isplaćuje najkasnije 01.10.2021.