+381 11 32 88 978 Knez Mihailova 21a, Beograd, TC Milenijum

AMSTERDAM - klompe, sir i još po nešto


cena od: 420 €


 

5 dana AVIONOM / 14. – 18. SEPTEMBAR 2021.   /   4 noćenja u AMSTERDAMU / Mala grupa / Sjajna avantura

Holandija (pravilnije Nizozemska) je prava poslastica za sve ljubitelje lepih putovanja. Od nedavno za naše državljane Holandija je ukinula sve uslove ulaska u zemlju (nema testova, nema vakcinacionih sertigikata, nema karantina). Svakako i avgust mesec je pravo vreme za uživanje u Holandiji i njenim fantastičnim predelima budući da je klima u ovoj zemlji veoma čudna (ćudljiva). Rešili smo da na ovo putovanje ne ide više od 10 putnika! To je prava mera za ovakvo, po malo avanturističko, putovanje. Izabrali smo Amsterdam za smeštaj odakle ćemo ekskurzirati po Holandiji otkrivajući njene lepote i zanimljivosti. Uvek je vreme ograničavajući faktor te ni ovaj put ga neće biti dovoljno, jer ma koliko dana boravili u ovoj zemlji uvek će vam biti malo. Ali pokušaćemo sve naj naj naj da uklopimo u ova naša četiri dana... Zato krenimo...

Program putovanja:

1. DAN (UTORAK, 14. SEPTEMBAR)   BEOGRAD – AJNDHOVEN - AMSTERDAM   Sastanak na aerodromu u 05.00h ujutro. Čekiranje putnika ćemo obaviti dan pre polatenja „on-line“ budući da u osnovnu cenu nije uključen prtljag sem malog – ručnog – kabinskog prtljaga. Ukoliko je neko doplatio za redovan prtljag, čekiranje obavlja na šalteru kompanije „WizzAir“. Nakon pasoške kontrole (pasoš mora da važi minimum 3 meseca nakon povratka sa putovanja, dakle minimum do 18.12.2021.), odlazimo do kapije ukrcaja u avion kompanije „Wizz“. Let za Ajndhoven je u 07.10h. Sletanje u Ajndhoven u 09.35h. Po obavljanju pasoške kontrole i eventualnog uzimanja prtljaga, sledi transfer do Amsterdama (Centralna železnička stanica) odakle gradskim prevozom idemo do našeg smeštajnog objekta. Smeštaj u sobe. Nakon kraćeg predaha, polazak u obilazak AMSTERDAMA. Šetnja gradom uz uživanje u nestvarnim ambijentima, svetlucanju vode iz kanala u kojoj se ogledaju divne kuće... Prvo ćemo posetiti trg Dam - centralni gradski trg na kojem se nalazi Kraljevska palata iz 17. veka, spomenik oslobođenja u vidu obeliska sa alegorijskim figurama koje podsećaju na žrtve iz Drugog svetskog rata, potom tu je i Nova crkva koja predstavlja dvorsku crkvu holandske kraljevske porodice. Prošetaćemo se potom kroz kanalsku oblast do kuće Ane Frank – devojčica Ana predstavlja jednu od najpoznatijih žrtava Holokausta koja je za vreme skrivanja od nacista napisala svoj čuveni Dnevnik Ane Frank. Dalje nas put vodi do Stare crkve iz 13. veka, trga i distrikta Leidseplein poznatog po noćnom životu. Videćemo naravno i skulpturu Rembrandtove Noćne straže i svakako distrikt crvenih fenjera,... Ostatak vremena je slobodan za individualne aktivnosti. Noćenje.

2. DAN (SREDA, 15. SEPTEMBAR)   AMSTERDAM   Doručak. Slobodno vreme za individualnu posetu najvećem holandskom muzeju, Državni muzej – Rijksmuseum sa delima čuvenih flamanskih slikara. U Muzejskoj četvrti se nalazi i sjajni Muzej Van Goga. Popodne, idemo (fakultativno) do obližnjeg gradića ALSMER u kojem se nalazi jedinstvena i najveća berza cveća na svetu. Svakako Holandiju smatramo domovinom najlepšeg cveća te je i red da se upoznamo sa uzgojem i industrijom koja prati jedan od najvažnijih izvoznih artikala Holandije. Jeidnstevni doživljaj! Povratak u Amsterdam i slobodno vreme za individualne aktivnosti. Preporuka je da zaplovite kanalima Amsterdama na noćnom krstarenju što predstavlja jedinstveni doživljaj grada. Noćenje.

3. DAN (ČETVRTAK, 16. SEPTEMBAR)   MALA HOLANDSKA TURA   Doručak. Slobodno vreme ili poludnevni fakultativni izlet. Danas je dan za vetrenjače, klompe i sir. Prvo ćemo posetiti jedinstveni park vetrenjača ZANSE ŠANS. Svakako jedan od najvoljenijih simbola Holandije su vetrenjače. Dok mi mislimo da se one koriste isključivo za proizvodnju električne energije, u Holandiji su se one koristile za potrebe mnogobrojnih zanata – stolarskog, farbarskog... Nakon obilaska parka vetrenjača odlazimo do MARKENA koji se nalazi na jednom malom ostrvcu a poznat je pre svega po radionicama čuvenih holandski klompi. Mi ćemo posetiti jednu od njih gde će nam prezentovati kako se to vekovima unazad prave divne drvene klompe. Imaćemo priliku i da ih kupimo. Iz Markena ćemo se provozati brodićem do VOLENDAMA. Živopisni gradić poznat po izvrnom siru, a mi ćemo posetiti jednu od mini-fabrika za proizvodnju sira. Otići iz Volendama a ne probati čuvene medene biskvite, bio bi pravi greh! Povratak u Amsterdam oko 15 časova. Slobodno vreme uz preporuku da posetite Muzej piva čuvene holandske fabrike „Hajneken“, ili možda neku od brojnih radioca za brušenje dijamanata po kojima je Amsterdam čuven u svetu. Noćenje.

4. DAN (PETAK, 17. SEPTEMBAR)     VELIKA HOLANDSKA TURA   Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili polazak na celodnevni, fakultativni izlet. Odlazak do ROTERDAMA, jedne od najvećih luka na svetu i svakako najveće evropske luke. Grad je stradao tokom Drugog svetskog rata te je ponovo izgrađen i poznat je po svojoj modernoj arhitekturi. Kao remek-delo avangardne umetnosti uvek se ističu „Kockate kuće“. Naravno, tu je i čelično-stakleni oblakoder „Euromast“ sa kojeg se pruža sjajan pogled na luku. Nakon posete Roterdamu odlazimo do holandskog glavnog grada DEN HAGA. Grad karakterišu divni srednjovekovni ambijenti, a svakako najreprezentativniji objekat grada je Kraljevska palata. Hag ima i svoje letovalište Ševeningen nama poznatije po Međunarodnom tribunalu. Ovu turu zaokružujemo posetom gradu DELFT koji je poznat po proizvodnji najfinijeg porculana. Mi ćemo imati prilike da posetimo jednu tvronicu ovog skupocenog porculana gde ćemo se upoznati sa tehnologijom proizvodnje i tajnom zaštitne, plave boje delftskog porculana. Povratak u Amsterdam. Noćenje.

5. DAN (SUBOTA, 18. SEPTEMBAR)     AMSTERDAM - AJNDHOVEN – BEOGRAD   Transfer do aerodroma i prijava za let za Beograd. Let kompanijom „Wizz“ u 10.10h. Dolazak u Beograd u 12.25h. Kraj putovanja.              

CENA ARANŽMANA PO OSOBI ZA UPLATE DO 31.07. IZNOSI: 420 €

REDOVNA CENA ARANŽMANA ZA UPLATE POSLE 31.07. IZNOSI: 490 €

 

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

 • Povratne avionske karte na relaciji Beograd-Ajndhoven-Beograd sa kompanijom „WizzAir“
 • Aerodromske takse
 • Ručni / kabinski prtljag (max težina 10 kg i max dimenzije 40x30x20 cm)
 • „Wizz Transfer“ aerodrom Ajndhoven-Amsterdam-aerodrom Ajndhoven
 • 4 noćenja u hotelu sa 2* u široj zoni centra Amsterdamu
 • Smeštaj u sobe sa kupatilom (dvokrevetne ili dvokrevetne + dodatni pomoćni ležaj za treću osobu)
 • Usluge turističkog vodiča
 • Obilazak Amsterdama prema programu
 • Organizacione troškove

 

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

 • Individualne troškove
 • Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte
 • Dodatni kabinski prtljag težine do 10kg (mali kofer na točkiće dimenzija 23x40x55 cm) – 30 €
 • Čekirani redovni prtljag – doplata iznosi 70 € za prtljag težine do 20 kg; odnosno 100 € za prtljag težine do 32 kg
 • Doplata za smeštaj u jednokrevetnoj sobi iznosi 155 €
 • Fakultativni izleti – OBAVEZNA PRIJAVA U AGENCIJI, PLAĆANJE NA LICU MESTA
 • Poseta berzi cveća u Alsmeru – 25 €
 • Poludnevni izlet „Mala Holandska tura“ (Zanse Šans-Marken-Volendam) – 50 €
 • Celodnevni izlet „Velika Holandska tura“ (Roterdam-Hag-Delft) – 80 €

USLOVI PLAĆANJA: dinarska protivvrednost po srednjem kursu NBS na dan sklapanja ugovora.

 • Prilikom prijave uplaćuje se 250 € u dinarskoj protivvrednosti, ostatak se uplaćuje najkasnije do 04.09.2021.
 • NIJE MOGUĆE ODLOŽENO PLAĆANJE!

USLOVI ODUSTANKA OD PUTOVANJA: Uz pozitivan PCR test povrat novca je moguć isključivo od avionskih karata, odnosno 50% od navedene cene putovanja! U slučaju zatvaranja granica, povrat je 90% od uplaćenog iznosa. U svim drugim slučajevima nije moguće izvršiti povrat uplaćenih sredstava!

COVID19 USLOVI PUTOVANJA ZA HOLANDIJU

Državljani Srbije mogu da uđu u Holandiju. Putnici koji dolaze iz Srbije nisu više u obavezi da poseduju negativan rezultat testa na COVID-19 niti imaju obavezu kućnog karantina po dolasku u Holandiju.

Dodatne informacije o putovanju u Holandiju i lokalnim epidemološkim merama mogu se naći na sledećem linku: https://www.government.nl/topics/coronavirus-covid-19

Minimalan broj putnika potreban za realizaciju putovanja je 4 dok je maksimalan broj 10!