+381 11 32 88 978 Knez Mihailova 21a, Beograd, TC Milenijum

CERSKE VILE I JUNACI


cena od: 15 €


ЈЕДНОДНЕВНИ ИЗЛЕТ, СУБОТА 26. ЈУН

Програм излета

Полазак из Београда у 8 часова (Сава центар) и из Обреновца у 8.30 часова. Путовање преко Владимираца.

Одлазак у Текериш (долазак око 10 часова). По доласку следи обилазак Спомен костурнице на Церу посвећене Церским јунацима погинулим у Церској бици 1914, године. Монументални споменик са исписом „Ваша дела су бесмртна“ представља један од највеличанственијих споменика у нашој земљи. Прича о Церској бици, војводама и нашим јунацима који су се херојски борили против окупатора.

Након обиласка меморијала одлазак до планине Цер, једне од најлепших планина наше земље. Одлазимо до видиковца Дејановац са којег се пружа фантастичан поглед на Поцерину.

Потом одлазимо до остатака Тројановог града до којег морамо мало и да пешачимо (800 метара у једном правцу). По изворним причама, Тројан је био демон који је живео у свом двору у забаченој шуми , а када падне ноћ он би изашао и обљубљивао би девојке и жене које су живеле у његовој близини.

Настављамо даље пут до цркве Св. Јована Шангајског на Липовим водама. Ова црква је спомен-црква јунацима палим у Церској бици завршена 2014. године на стогодишњицу Церке битке.

На крају наше посете Церу морамо се успети и највиши церски врх, Шанчине (687 м). Свакако, до врха води успон дуг око 500 метара.

Са Цера одлазимо до града Шапца којег су својевремено називали и „Мали Париз“. Прошетаћемо се центром града и уживати у дивној атмосфери.

Повратак у Београд до 20 часова. Крај излета.

ЦЕНА ИЗЛЕТА ПО ОСОБИ: 1.700 динара

ЦЕНА ОБУХВАТА:

  • Превоз комбијем или аутомобилом на наведеној релацији
  • Обиласке према програму
  • Улазницу за Спомен костурницу у Текеришу
  • Услуге професионалног туристичког водича на дестинацији

ЦЕНА НЕ ОБУХВАТА:

  • Индивидуалне трошкове

НАПОМЕНА: свакако да треба имати на уму да се на овом излету иде на планину што свакако подразумева и адекватну обућу и одећу као и спремност на пешачење – стазе које се прелазе пешице у овом излету су кратке и средње захтевне!