+381 11 32 88 978 Knez Mihailova 21a, Beograd, TC Milenijum

PUTOVANJE U JORDAN


cena od: 790 €


7 DANA AVIONOM, 6 NOĆENJA

15. - 21. FEBRUAR 2022.

1. dan     (utorak)            BEOGRAD – ISTANBUL – AMAN

Sastanak putnika na aerodromu „Nikola Tesla“ u 11.00h. Prijava za let i poletanje ka Istanbulu u 13.20h. Po sletanju u Istanbul (16.00h – lokalno vreme) let ka Jordanu u 18.35. Sletanje u AMAN na međunarodni aerodrom „Queen Alia“ u 20.55h po lokalnom vremenu. Transfer do hotela. Smeštaj. Noćenje.

2. dan     (sreda)             AMAN - PLANINA NEBO – MADABA - VADI MUS/PETRA

Doručak. Odlazak iz hotela. Putovanje ka zapadnom delu Jordana do čuvene PLANINE NEBO. Prema Starom zavetu, Bog je Mojsiju rekao da se popne na ovu planinu kako bi ugledao Obećanu zemlju – Palestinu pre nego što ode u Carstvo božije. On je ovde i sahranjen, a na mestu na kojem je ispustio poslednji uzdah danas se nalazi njegov štap u obliku zmije. Na mestu njegove grobnice sagrađen je manastir koji se još od 1933. godine restaurira i iskopava. Sa planine Nebo spuštamo se u MADABU, najvažnijeg hrišćanskog centra u Jordanu. Vrhunac ovog grada bio je pod vizantijskom vlašću kada je Madaba bila centar škole za mozaike. I danas mozaici čine glavnu atrakciju grada. Najpoznatiji je onaj koji se nalazi u grčkoj pravoslavnoj crkvi Svetog Đorđa. Dalje nas put vodi do PETRE, najpoznatijeg znamenja Jordana i jednog od svetskih čuda. Bićemo smešteni u turističkom centru VADI MUS. Večera. Noćenje.

3. dan     (četvrtak)       PETRA

Doručak. Ovaj dan je rezervisan ceo za neverovatnu avanturu koja nas čeka. Ta avantura je spektakularni grad PETRA, drevna prestonica Nabatejskog carstva, uklesana u kamenoj litici pre više od 2000 godina. Zahvaljujući svojoj bogatoj istoriji, neverovatnoj lepoti i odličnoj očuvanosti, krajem prošlog veka je uvrštena u spisak svetskog nasleđa, a 2007. godine u sedam novih „čuda sveta“. Do danas je sačuvano oko 800 građevina. Od turističkog centra do Petre i ulaza u najdramatičniji prirodni prolaz na svetu, stiže se jašući na konjima ili pešice. Kapija Petre je uski i krivudavi prolaz dugačak nekoliko kilometara (ide se pešice). Na izlazu iz Sika (prolaza) je veličanstveni dvorac El Hazna. Obilazak dvorca, trga fasada, hramova, grobnica, amfiteatra, riznica i pozorišta. Povratak u hotel, večera i noćenje.

4.dan                      (petak)            PUSTINJA VADI RUM

Doručak. Slobodno vreme u Vadi Musu ili polazak na fakultativni izlet sa noćenjem u pustinju VADI RUM. Zbog nestvarnih pejzaža koji podsećaju na vanzemaljske, pustinju nazivaju i Dolina meseca. Tokom ovog izleta videćemo uske klance, strmovite litice, prirodne lukove, pustinjsko rastinje... Zaista jedan od prizora koji će vam ostati u doživotnom sećanju. Naš smeštaj za ovu noć je u pravom beduinskom kampu gde ćemo imati i večeru. Noćenje.

5.dan                     (subota)           BETANIJA – AMAN

Za putnike na izletu u pustinji buđenje je rano da bi posmatrali izlazak sunca uz tradicionalni čaj. Potom sledi odlazak do Vadi Musa ukoliko bude bilo potrebe po ostatak putnika koji nije išao na izlet. Vožnja ka Mrtvom moru. Usput ćemo malo umočiti naše noge u MRTVO MORE, najslanije more na svetu i ujedno najniža tačka na svetu. Nastavak putovanja do BETANIJE, biblijskog mesta na reci Jordan na kojem je Sveti Jovan Krstitelj krstio Isusa Hrista. Odlazak u AMAN. Smeštaj u hotel. Noćenje.

6.dan                      (nedelja)         AMAN - DŽERAŠ

Doručak. U 9 časova polazak, fakultativno, u razgledanje prestonice Kraljevine Jordan, divnog grada AMANA koji za razliku od drevnih gradova Jordana predstavlja savremeni blistavi grad. Tokom razgledanja posetićemo prvo istočni deo grada naseljen velikim brojem Palestinaca. Ovaj deo grada karakteriše veliki Bazaar. Potom sledi odlazak u zapadni deo grada koji predstavlja savremeni, poslovni deo sa savremenom arhitekturom. Naravno, posetićemo veliki Suk u starom gradu, pogledaćemo divnu Abu-Derviš džamiju sa tirkizno plavom kupolom,... Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Mogućnost odlaska na fakultativni izlet do drevnog grada DŽERAŠ. Starost mu se procenjuje na preko 6500 godina, a svoje „zlatno doba“ doživeo je za vreme Rimljana. Od atrakcija se izdvaja Hadrjanova kapija, kolonade sa 56 jonska stuba, Ovalni trg... Povratak u Aman. Noćenje.

7. dan                     (ponedeljak)   AMAN – ISTANBUL – BEOGRAD

Rana odjava iz hotela i transfer na aerodrom. Let ka Istanbulu u 07.30h ujutro. Čekanje u Istanbulu na aerodromu 6,5 sati do leta za Beograd u 16.15h po lokalnom vremenu. Sletanje u Beograd u 16.55h. Kraj putovanja.

REDOVNA CENA ARANŽMANA PO OSOBI: 790 €

 

Redovna cena važi za sve prijavljene nakon 15.10.2021. i nakon kvote od prvih 10 prijavljenih!

 

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

 • Povratnu avionsku kartu sa na relaciji Beograd-Istanbul-Aman-Istanbul-Beograd
 • Aerodromske takse
 • Ručni prtljag težine do 8kg i dimenzija 56cm x 45cm x 25cm
 • Redovni prtljag težine do 23kg
 • Transfer u Jordanu aerodrom-hotel-aerodrom
 • Prevoz mini-busom tokom obilaska koji su navedeni u programu putovanja (aklimatizovano vozilo)
 • 6 noćenja ukupno (3 noćenje u Amanu – 2 sa doručkom i jedno bez doručka zbog rane odjave + 3 noćenja na bazi polupansiona u Vadi Musu kod Petre – napomena: ukoliko se ide na fakultativni izlet u pustinju Vadi Rum, jedno noćenje se menja za noćenje u pustinji)
 • Smeštaj u hotelima sa 3* u 1/2 ili 1/2+1 standard sobama sa kupatilom
 • Usluge pratioca grupe
 • Usluge lokalnog vodiča na engleskom jeziku (obezbeđen prevod)
 • Turističku vizu za Jordan (15 dana pre putovanja obavezno se dostavlja kopija pasoša)
 • Orgazacione troškove

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

 • Individualne troškove
 • Obavezno međunarodno zdravstveno osiguranje sa COVID19 pokrićem (dobija se u agenciji po ceni od oko 1200 dinara po osobi)
 • Obavezni bakšiš za vozača i vodiča u Jordanu (cca 30 €; na licu mesta)
 • Sve drugo što nije navedeno u programu putovanja
 • Fakultativni program (obavezna prijava u agenciji, plaćanje na licu mesta; minimum 15 osoba): Izlet prema programu za pustinju Vadi Rum sa noćenjem, prevozom, večerom i doručkom – 130 € po osobi / Izlet za Džeraš prema programu sa prevozom i ulaznicom – 40 € po osobi

USLOVI PLAĆANJA: DINARSKA PROTIVVREDNOST PO SREDNJEM KURSU NBS

 • Na ime prijave uplaćuje se 300 € u dinarskoj protivvrednosti
 • Ostatak do punog iznosa se isplaćuje najkasnije do 01.02.2022.
 • NEMA MOGUĆNOSTI ODLOŽENOG PLAĆANJA!

USLOVI PUTOVANJA U JORDAN – KOVID-19

 • Na dan pravljenja programa putovanja državljani R. Srbije mogu da uđu na teritoriju Kraljevine Jordan uz posedovanje negativnog PCR testa!
 • Očekuje se u narednom periodu da će i Jordan početi sa prihvatanjem potvrde o izvršenoj vakcinaciji ILI negativan brzi/antigenski test.
 • U SLUČAJU POZITIVNOG TESTA, KOMPLETAN UPLAĆEN IZNOS SE VRAĆA U ROKU OD 30 DANA. U SLUČAJU ZATVARANJA GRANICA I PROMENE USLOVA PUTOVANJA, UPLAĆEN NOVAC SE TAKOĐE VRAĆA U ROKU OD 30 DANA.
 • U SLUČAJU ODUSTANKA OD PUTOVANJA OD STRANE PUTNIKA, UPLAĆEN DEPOZIT OD 300 EVRA (AVIONSKE KARTE) ĆE BITI PREBAČEN NA VAUČER AVIO-KOMPANIJE!

MINIMALAN BROJ PUTNIKA POTREBAN ZA REALIZACIJU PUTOVANJA JE 25!

smrtovnice Osmrtnicesmrtovnice Osmrtnice