+381 11 32 88 978 Knez Mihailova 21a, Beograd, TC Milenijum

PUTOVANJE U JORDAN


cena od: 490 €


6 DANA AVIONOM, 5 NOĆENJA

29. SEPTEMBAR – 4. OKTOBAR 2021.

Program putovanja

1./2. dan          29./30.septembar (sreda/četvrtak)   BEOGRAD – ATINA – AMAN

Sastanak putnika na aerodromu „Nikola Tesla“ u 17.00h. Prijava za let avionske kompanije „Aegean“. Let ka Atini u 19.15h. Po sletanju u Atinu nastavak putovanja ka Amanu u 23.30h (čekanje u Atini samo 2 sata). Sletanje na međunarodni aerodrom „Queen Alia“ u 02.05h posle ponoći. Transfer do hotela. Smeštaj. Noćenje.

Doručak. U 8 časova polazak u razgledanje prestonice Kraljevine Jordan, divnog grada AMANA koji za razliku od drevnih gradova Jordana predstavlja savremeni blistavi grad. Tokom razgledanja posetićemo prvo istočni deo grada naseljen velikim brojem Palestinaca. Ovaj deo grada karakteriše veliki Bazaar. Potom sledi odlazak u zapadni deo grada koji predstavlja savremeni, poslovni deo sa savremenom arhitekturom. Naravno, posetićemo veliki Suk u starom gradu, pogledaćemo divnu Abu-Derviš džamiju sa tirkizno plavom kupolom,... Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

3. dan              1.oktobar (petak)       AMAN - PLANINA NEBO – UM AR-RASAS – PETRA

Doručak. Odlazak iz hotela. Putovanje ka zapadnom delu Jordana do čuvene PLANINE NEBO. Ova planina, koja se često naziva i Mojsijeva gora, uzdiže se nedaleko od starog grada Madabe. Bez obzira na to jeste li vernik ili ne, mesto s kojeg se, po Bibliji i Mojsijevim rečima, pruža pogled na Obećanu zemlju sigurno će vam se dopasti. Kako se navodi u Bibliji, Mojsije je i umro na ovoj planini u 120. godini i na njoj je sahranjen, ali je lokacija njegovog groba nepoznata. Ipak, planina Nebo postala je mesto hodočašća, a na njoj se mogu videti vizantijska crkva izgrađena u trećem ili četvrtom veku i spomen-ploča u Mojsijevu čast.Nastavak putovanja do UM AR-RASASA, drevnog grada koji se pominje u oba zaveta Biblije. Savršeno skrojen starostavni grad sa moćnim zidinama danas samo delom podseća na moć koju je imao u vreme Rimljana ili Kraljevstva Omajada. Dalje nas put vodi do PETRE, najpoznatijeg znamenja Jordana i jednog od svetskih čuda. Po dolasku u Petru sledi smeštaj u hotel. Odmor. Večera. Noćenje.

4. dan              2. oktobar (subota)   PETRA

Doručak. Ovaj dan je rezervisan ceo za neverovatnu avanturu koja nas čeka. Ta avantura je spektakularni grad Petra, drevna prestonica Nabatejskog carstva, uklesana u kamenoj litici pre više od 2000 godina. Zahvaljujući svojoj bogatoj istoriji, neverovatnoj lepoti i odličnoj očuvanosti, krajem prošlog veka je uvrštena u spisak svetskog nasleđa, a 2007. godine u sedam novih „čuda sveta“. Do danas je sačuvano oko 800 građevina. Od turističkog centra do Petre i ulaza u najdramatičniji prirodni prolaz na svetu, stiže se jašući na konjima ili pešice. Kapija Petre je uski i krivudavi prolaz dugačak nekoliko kilometara (ide se pešice). Na izlazu iz Sika - prolaza je veličanstveni dvorac El Hazna. Obilazak dvorca, trga fasada, hramova, grobnica, amfiteatra, riznica i pozorišta. Povratak u hotel, večera i noćenje.

5.dan               3.oktobar (nedelja)    PETRA – EL KERAK – BETANIJA – AMAN

Doručak. Odlazak u 8 časova iz Petre. Vožnja ka Mrtvom moru. Usputna poseta drevnom krstaškom gradu EL-KARAK u kojem se nalazi fantastična Krstaška palata iz 12. veka. Palata se nalazi na uzvišenju od 800 metara i predstavljala je središte krstaškog reda u ovom delu sveta a nakon dolaska muslimana i sedište Memelučkog sultanata. Usput ćemo malo umočiti naše noge u MRTVO MORE, najslanije more na svetu i ujedno najniža tačka na svetu. Nastavak putovanja do BETANIJE, biblijskog mesta na reci Jordan na kojem je Sveti Jovan Krstitelj krstio Isusa Hrista. Odlazak u AMAN. Smeštaj u hotel. Noćenje.

6. dan              4.oktobar (ponedeljak)         AMAN – ATINA – BEOGRAD

Rana odjava iz hotela i transfer na aerodrom. Let ka Atini u 04.00h ujutro. Čekanje u Atini na aerodromu 12 sati do leta za Beograd- Sletanje u Beograd u 18.30h. Mogućnost izlaska sa aerodroma i odlaska u centar Atine tokom čekanja. Kraj putovanja.

PROMOTIVNA CENA ARANŽMANA PO OSOBI: 490 €

Promotivna cena važi uz uplatu akontacije od 200 € najkasnije do 28.05.2021.


REDOVNA CENA ARANŽMANA PO OSOBI: 690 €

Redovna cena važi za sve prijavljene nakon 28.05.2021.


CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

 • Povratnu avionsku kartu sa avio-kompanijom „AegeanAirlines“ na relaciji Beograd-Atina-Aman-Atina-Beograd
 • Aerodromske takse
 • Ručni prtljag težine do 8kg i dimenzija 56cm x 45cm x 25cm
 • Transfer u Jordanu aerodrom-hotel-aerodrom
 • Prevoz mini-busom tokom obilaska koji su navedeni u programu putovanja (aklimatizovano vozilo)
 • 5 noćenja ukupno (3 noćenje u Amanu – 2 sa doručkom i jedno bez doručka zbog rane odjave + 2 noćenja na bazi polupansiona u Petri)
 • Smeštaj u hotelima sa 3* u 1/2 ili 1/2+1 standard sobama sa kupatilom
 • Usluge pratioca grupe
 • Usluge lokalnog vodiča na engleskom jeziku (obezbeđen prevod)
 • Turističku vizu za Jordan (15 dana pre putovanja obavezno se dostavlja kopija pasoša)
 • Orgazacione troškove

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

 • Individualne troškove
 • Obavezno međunarodno zdravstveno osiguranje sa COVID19 pokrićem (dobija se u agenciji po ceni od oko 1200 dinara po osobi)
 • Obavezni bakšiš za vozača i vodiča u Jordanu (cca 30 €; na licu mesta)
 • Sve drugo što nije navedeno u programu putovanja

USLOVI PLAĆANJA: DINARSKA PROTIVVREDNOST PO SREDNJEM KURSU NBS

 • Na ime prijave uplaćuje se 200 € u dinarskoj protivvrednosti
 • Ostatak do punog iznosa se isplaćuje najkasnije do 14.09.2021.
 • NEMA MOGUĆNOSTI ODLOŽENOG PLAĆANJA!

USLOVI PUTOVANJA U JORDAN – KOVID-19

 • Tzv. „Zeleni sertifikat“ koji svedoči o izvršenoj vakcinaciji ili negativan PCR test ne stariji od 72 sata pre ulaska na teritoriju Jordana!

MINIMALAN BROJ PUTNIKA POTREBAN ZA REALIZACIJU PUTOVANJA JE 25!