+381 11 32 88 978 Knez Mihailova 21a, Beograd, TC Milenijum

Via Emilia


cena od: 129 €


 VIA EMILIA

Prolećno putovanje

6 DANA AUTOBUSOM / 3 NOĆENJA

1. – 6. APRIL 2020.  //  29. APRIL – 4 . MAJ 2020.  //  20. -25. MAJ 2020.

FERARA – RIMINI – GRADARA – URBINO – RAVENA – BOLONJA – SAN MARINO

Via Emilia je naziv jednog lepog programa koji hodi ka italijanskoj pokrajini Emilija Romanja i njenim divnim gradovima umetnosti. Baza programaje grad Rimini, najveće letovalište Italije na obali Jadranskog mora, i rodno mesto čuvenog Federika Felinija. Ferara je srednjovekovni grad, nekadašnje središte moćne republike pod upravom porodice d’Este čiji zamak danas predstavlja najveću turističku atrakciju grada. Ravena je širom sveta poznata po svojim savršenim vizantijskim mozaicima koji se smatraju najlepšim mozaicima na svetu zbog čega se i nalaze pod zaštitom UNESCO-a. Bolonja je prestonica pokrajine Emilija Romanja. Srednjovekovni grad sa tornjevima blizancima koji predstavljaju simbol Bolonje, i neprikosnovenim gastronomskim specijalitetima, takođe je i sedište najstarijeg Univerziteta u Evropi. Naravno, mnogima je najveća atrakcija na ovom putovanju malena Republika San Marino, ujedno i najmanja republika na svetu, i najstarija republika na svetu. Program je obogaćen i posetom pokrajini Marke, i prelepim srednjovekovnim gradovima Gradara i Urbino.

Program putovanja:

1.DAN Polazak iz Beograda u 20h (tačno mesto i vreme polaska biće poznato dva dana pred putovanje). Putovanje preko Hrvatske i Slovenije. Noćna vožnja sa usputnim pauzama radi odmora...

2.DAN FERARA – RIMINI   U prepodnevnim satima dolazak u Feraru. Grad je okružen renesansnim zidinama iz XV I XVI veka I u okviru njih smeštena je zaostavština porodice d'Este. Po dolasku razgledanje grada: Castello Estense - simbol Ferare, nalazi se u samom centru grada i u njegovoj blizini smestena je Gradska većnica, Katedrala, Pozorište...nakon razgledanja slobodno vreme sve do polaska prema Riminiju. Po dolasku smeštaj u hotel. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

3.DAN GRADARA (FAKULTATIVNO) – URBINO (FAKULTATIVNO) – TRŽNI CENTAR (FAKULTATIVNO) Doručak. Nakon doručka slobodno vreme u Riminiju ili mogućnost odlaska na fakultativni izlet u Gradaru, Urbino i tržni centar. Gradara se nalazi u regiji Marke, poznata je po srednjovekovnom dvorcu u kome još uvek živi i prepričava se leganda o tragičnoj ljubavi izmedju Frančeske i Paola. Njihova ljubav prikazana je na mnogim platnima, i slikarskim i filmskim. Mnoge stranice su ispisane o njima. Ovekovečeni su i u belom mermeru, u vecnom zagrljaju - čuvena Rodenova skulptura "Poljubac". Po dolasku šetnja gradom. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost fakultativnog obilaska dvorca. U dogovoreno vreme skup putnika i polazak prema Urbinu, rodnom gradu čuvenog italijanskog slikara Rafaela Santija. Po dolasku obilazak grada : Duždeva palata, Duomo, Trg Republike, rodna kuća i spomenik Rafaelu Santiju... Slobodno vreme za individualne aktivnosti sve do polaska prema tržnom centru – Le Befane, gde je predvidjeno slobodno vreme za kupovinu. Povratak u hotel. Noćenje.

4.DAN RAVENA (FAKULTATIVNO) – BOLONJA (FAKULTATIVNO) Doručak. Nakon doručka slobodno vreme u Riminiju ili mogućnost odlaska na fakultativni izlet Ravena-Bolonja. U dogovoreno vreme polazak prema Raveni. U okviru svojih drevnih zidina Ravena čuva najbogatije nasleđe mozaika, od kojih većina datira iz V i VI veka. Iz tog razloga ranohrišćanske i vizantijske crkve i krstionice, priznate su kao deo svetske baštine UNESCO. Po dolasku razgledanje grada : Trg naroda, spomenik Garibaldija, kapela u kojoj se nalazi grob čuvenog poete Dantea Alegijerija, šetnja do crkve San Vitale i mauzoleja Gala Placidija. Slobodno vreme sve do polaska prema Bolonji, gradu koji je poznat po najstarijem univerzitetu u Evropi, po tornjevima, arkadama i odličnim restoranima. Po dolasku šetnja gradom od Trga XX septembra do centra grada, gde se nalazi Neptunova fontana i glavni gradski trg – Trg Madjore, koji čuva najznačajnije gradjevine u Bolonji : Baziliku Sv. Petronija, Palazzo Comunale, Palazzo Podesta. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Povratak u hotel. Noćenje.

5.DAN  RIMINI - SAN MARINO     Doručak. Nakon doručka odjava iz hotela i polazak prema San Marinu. Po dolasku razgledanje grada : Bazilika Sv. Marina, datira iz 19.veka i čuva relikvije sveca zaštitnika ovog grada, Gradska većnica, kule San Marina: Guaita iz XI veka, Cesta iz XIII veka i Montale XIV vek. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. U dogovoreno vreme okupljanje i polazak prema Srbiji. Vožnja kroz Italiju, Hrvatsku, Sloveniju, Srbiju sa usputnim pauzama za odmor.

6.DAN    Dolazak u Beograd u jutarnjim satima... Kraj putovanja.

TERMIN PUTOVANJA

HOTEL

REDOVNA CENA

SPECIJALNA CENA

01.– 06.04.2020.

3*

139 €

129 €

29.04. – 04.05.2020.

3*

139 €

129 €

20. – 25.05.2020.

3*

149 €

139 €

Cena aranžmana uključuje:

 • prevoz visokopodnim turističkim autobusom na navedenoj relaciji (klima/grejanje, audio-video oprema)
 • 3 noćenja sa doručkom (kontinentalni „buffet“/ – samoposluživanje) u Riminiju u hotelu sa minimum 3***
 • smeštaj u 1/2 i 1/2+1 sobe sa kupatilom (1/2 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili  francuskog ’’queen size’’ ležaja. 1/2+1 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja, sa pomoćnim ležajem, manjih dimenzija od redovna dva – fotelja na razvlačenje, forma poljskog žičanog kreveta ili sl.; što može bitnije ugroziti komfor treće osobe!)
 • obilaske prema programu uz tumačenja profesionalnog turističkog vodiča
 • usluge vodiča
 • organizacione troškove

 

Cena aranžmana ne uključuje:

 • Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte
 • Troškove međunarodnog zdravstvenog osiguranja (može se dobiti u agenciju po ceni od oko 6 € u din.protivvrednosti)
 • Ostale nepomenute usluge
 • Doplata za jednokrevetnu sobu - 40 €
 • FAKULTATIVNE IZLETE (minimum 25 osoba) – prijava i plaćanje na licu mesta!
 • Gradara, Urbino I tržni centar - 20€
 • Ulaznica za zamak u Gradari - 8€
 • Ravena I Bolonja - 20€

 

DOPLATA ZA TRANSFER IZ NOVOG SADA 10 € (min 4 osobe)

USLOVI PLAĆANJA: PLAĆANJE  SE  VRŠI  U  DINARSKOJ  PROTIVVREDNOSTI  PO  SREDNJEM KURSU NBS  NA  DAN  UPLATE
 • Gotovinski - rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 40%, a ostatak se plaća najkasnije 15 dana pre datuma polaska.
 • Administrativnom zabranom na platu - 40% se plaća prilikom rezervacije, a ostatak duga se iskazuje u eurima. Obračun se vrši po prodajnom kursu Unicredit banke  na dan dospeća obustave i rate! Administrativnim zabranama je moguće platiti do 20.10.2020.
 • Platnim i kreditnim karticama VISA, MASTER, MAESTRO, AMERICAN EXPRES i DINA
 • Intesa kreditnom karticom Visa, Master, Maestro ili American Expres karticama – 50% se plaća prilikom rezervacije, ostatak duga je moguće platiti navedenim karticama najkasnije 15 dana pre polaska na maksimalno 6 mesečnih rata ili do 20.10.2020.
 •  U mesečnim ratama ČEKOVIMA: prilikom rezervacije plaća se 40% od cene aranžmana, a ostatak duga se deli na jednake mesečne rate, koje dospevaju 20.u mesecu, a najkasnije do 20.10.2020.

U sve cene je uračunat PDV od 20%

 

OPIS SMEŠTAJA: U NEKOM OD NAVEDENIH HOTELA, ILI SLIČNIM!

Hotel Spiaggia Marconi 3* - http://spiaggia-marconi.hotels-rimini-it.com/en/ – udoban hotel sa 3*, nalazi se 2,7km od Trga Kavur I 2km od Marina Centro. Sobe imaju TV, telefon, klimu i sopstveno kupatilo. Doručak je po principu švedskog stola.

Hotel Villa Lalla 3* - http://www.villalalla.com/en/ - hotel se nalazi u delu Riminija, koji nosi naziv Marina Centro. Otvoren je tokom cele godine, renoviran I poseduje 33 sobe. Sobe imaju TV, telefon, klimu i sopstveno kupatilo. Doručak je po principu švedskog stola.